Голото парти, организирано от блогърката Анастасия Ивлеева в московския клуб

...
Голото парти, организирано от блогърката Анастасия Ивлеева в московския клуб
Коментари Харесай

Как едно почти голо парти разтресе Путинова Русия?

" Голото празненство ", проведено от блогърката Анастасия Ивлеева в московския клуб „ Мутабор “, провокира голям скандал в Русия, последван от вълна извинения от звездите на шоубизнеса, присъединили се в празненството, измежду които и Филип Киркоров, написа

 

Партито, което се състоя на 20 декември, беше бал с рокли в московски нощен клуб на тематика " съвсем голи " и беше проведено от известната инфлуенсърка в Instagram Анастасия Ивлеева, а на него участваха редица известни персони, които останаха в страната, откакто Путин стартира нашествието си в Украйна през февруари 2022 година

 

Снимките и видеозаписите от празненството провокираха голямо отвращение и измежду околните до властта деятели. Участниците в тържеството бяха обвинени и в т.нар. „ агитация на ЛГБТ “, клубът бе затворен за един месец, а доста от съветските телевизионни канали, както и други медийни и рекламни компании замразиха контрактите си с гостите на празненството.

 

Музикалният критик Артемий Троицкий, който в Русия е разгласен за „ задграничен сътрудник “ и от 2014 година живее в Талин, има пояснение за вдигналия се звук.

Дъждовни води: Защо тази история, която визира само жълтата преса, стигна до федералните телевизионни канали? Защо стана значима за съветската власт?

 

А. Троицкий: Мисля, че аргументите са две и са напълно явни. Първата е стягането на гайките в Путинова Русия, която към този момент дефинитивно се е трансформирала във фашистка страна. От което следват репресии освен от политически, само че и от идеологически и честен темперамент. Втората причина са изборите. Те са предрешени, но Путин държи на консервативната съветска аудитория, която е ядрото на неговия електорат, и по тази причина желае да се показа пред нея като герой за добродетелност – на фона на разюздания хайлайф, нехаресван от народа.

Дъждовни води: Вие смятате, че всеобщата публика в този момент злорадо ще чака кавга с участниците в празненството, немалка част от които – като да вземем за пример Филип Киркоров, въпреки и официално споделят, че поддържат линията на партията и държавното управление. Те имат доста поклонници – те няма ли да се разочароват, в случай че властта „ посегне “ на техните любимци?

 

А. Троицкий: Разбира се, че има избран риск. Но да се каже за Киркоров, че е национален любим, ще е малко прекомерно. Понятията популярност и действителна известност не са идентични – артистът Николай Басков да вземем за пример, е доста прочут, тъй като непрекъснато е на екрана. Но той няма шлагери. А блогърката Анастасия Ивлиева съставлява този сегмент на съветските медии и тази част от публиката, която администрацията на Путин от дълго време е отписала – младежта, актуалната космополитна юноша, която като цяло е прозападна. Според мен тази аудитория е изгубена за Путин.

Дъждовни води: Вие сте някогашен основен редактор на съветското издание на „ Плейбой “. Смятате ли руснаците за толкоз огромни пуритани, че да се скандализират от „ голо празненство “?

 

А. Троицкий: Руснаците въобще не са пуритани. В полово отношение Русия – както и някогашният Съюз на съветските социалистически републики – са доста разюздани. А в този момент, съгласно мен, половата необузданост набъбна още повече. Известно е, че когато в страната нещата не вървят, когато ситуацията е депресираща и има и стопански, и политически, и идеологически проблеми, най-евтиният метод да се отвлечеш от всичко това е сексът. Не съм чел статистика по въпроса, само че съм изцяло сигурен, че в модерна Русия всички типове порносайтове и други сходни се усещат оптимално добре.

 

Неотдавна прочетох една занимателна история – по какъв начин в Москва била проведена засада в социална сауна, където имало оргия, и били арестувани над 30 души, все голи. Така че, не – руснаците не са пуритани. Въпросът е различен – да бъде впечатлена консервативната аудитория, която може би счита, че Путин не е задоволително корав във боен проект, незадоволително фундаментален във връзка с отбраната на традиционните ценности и тъй наречените С други думи става въпрос най-вече за хората над 50-60 години, а това е основна част от съветското население.

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР