Големият проблем на общините е, че местната власт все още

...
Големият проблем на общините е, че местната власт все още
Коментари Харесай

Хасан Азис: Местната власт още е зависима от централната

Големият проблем на общините е, че локалната власт към момента е подвластна от централната власт. Около 119 от общините имат разнообразни по мярка отговорности, които се натрупват през годините.
Това разяснява в предаването “Лице в лице” Хасан Азис - зам.-председателят на Националното съдружие на общините.

Движение за права и свободи ще взе участие с доста мощни кандитатури за тези локални избори, с одобрени експерти и това очевидно е направило усещане, в това число на господин Цветанов.
Дали ГЕРБ се отдръпва от районите, е отвън моите пълномощия, сподели Азис. По думите му Движение за права и свободи има 90 претенденти за кметове на общини и е сериозен претендент за ръководството на локалната власт.

Той показа упованията и настояванията на общините за Бюджет 2020.
Сдружението на последното си съвещание е повдигнало въпроса за увеличение на парите за общинската пътна мрежа. Искаме 80 милиона лв. за това. Ние поддържаме 20 000 км пътна мрежа, сподели още Азис.

По думите му приоритет са и обществените услуги на общините - персонален асистен, обществен помощник, домакински помощник. Много от общините, които нямат поддръжка от страната, се пробват с локални средтва да продължат тези обществени дейсности, сподели Хасан Азис.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР