Големият победител на песенния конкурс Евровизия 2023 е шведската изпълнителката

...
Големият победител на песенния конкурс Евровизия 2023 е шведската изпълнителката
Коментари Харесай

Швеция стана големият победител на „Евровизия“

Големият победител на песенния конкурс Евровизия 2023 е шведската изпълнителката Лорийн и песента ѝ „ Tattoo “. Конкурсът трябваше да се организира в Украйна, откакто предходната година „ Калуш оркестра “ станаха първи, само че поради войната финалите се организираха в Ливърпул, Англия.

Лорийн е единственият човек, който печели два пъти състезанието след ирландеца Джони Логан. „ Това е толкоз поразително “, сподели тя, като взимаше премията си.  „ Толкова съм благодарена “ „ И в най-смелите си фантазии не мислех, че това ще се случи “, добави още изпълнителката.

На второ място остана Финландия, която през последните дни беше посочена от мнозина за победител. На трето място остана Израел, а Италия трябваше да се задоволи с четвъртата позиция.

Победата на Швеция значи, че тя ще бъде хазаин на надпреварата през идната година - когато ще бъде 50-ата годишнина от историческата победа на Abba с Ватерло през 1974 година

Ливърпул беше хазаин на тазгодишното съревнование от името на разкъсваната от война Украйна, която завоюва през 2022 година

Уместно шоуто стартира с миналогодишните спечелили – „ Калуш Оркестра “, които извършиха разширена версия на песента си Stefania в авансово записан сегмент от Киев.

Звезди, в това число Джос Стоун, Сам Райдър и Андрю Лойд Уебър, прибавиха английски привкус към песента, когато групата се качи на трен от емблематичната киевска метростанция Майдан Незалежности и дойде на сцената на Ливърпул Арена.

Принцесата на Уелс – Кейт - приглася на пиано в къс сегмент, записан в пурпурната гостна на замъка Уиндзор по-рано този месец.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР