Големите туроператори отбелязаха ръст на записванията за България като туристическа

...
Големите туроператори отбелязаха ръст на записванията за България като туристическа
Коментари Харесай

Германски и британски туроператори отчитат от 20 до 45% ръст на ранните записвания за България

Големите туроператори означиха растеж на записванията за България като туристическа дестинация през миналата 2022 година, оповестиха от Министерството на туризма. Това стана ясно при срещите на министъра на туризма Илин Димитров с най-големите туроператори в Германия и Англия, които оперират на българския пазар. Срещите се организираха в границите на ревюто ITB в Берлин. Германските сътрудници обясниха, че следят сериозен растеж в ранните записвания през актуалната - приблизително с 20%, като някои регистрират и доста по-високи цифри. В срещата участваха Дер Туристик (DER Touristik), FTI Group, Alltours Flugreisen GmbH, Schauinsland Reisen и други Оптимисти сме за България през този сезон, завиха от Schauinsland Reisen. Алтурс подчертаха, че германците обичайно избират България и това би трябвало да бъде съхранено като традиция. В диалога с Дер Туристик стана ясно, че те виждат голям капацитет в промотирането на България за конгресен и събитиен туризъм. На среща с туроператора Jet2 Holidays, който оперира на пазар Англия, стана ясно, че занапред имат растеж на туристите от 45% за 2024 година. 

Освен като ски и морска дестинация, палитрата от благоприятни условия е доста по-богата. Обиколни пътувания, другите форми на културен туризъм, посещаване на дребни винарни, винени направления и кулинария, археологически артефакти и естествени забележителности са единствено дребна част от огромните благоприятни условия, които могат да бъдат осъществени. Създаване на мемоари посредством страст, показване на малко известни обстоятелства би било изключително дейно, споделиха от Дер Туристик. 

Димитров разиска и опцията за показване на България като дестинация за различен туризъм с представителите на ATTA - интернационалната Асоциация за авантюристичен туризъм. Той показа упоритостта Пловдив да е хазаин през 2024 година на конгрес за различен и авантюристичен туризъм. В диалога бе очебийно, че този сегмент притегля пътешественици и хора, които обичат и се грижат за природата и поддържат локалните общности и просвета, като оставят и повече средства и подкрепят локалната стопанска система.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР