Големите китайски ИТ компании активно наемат разработчици, които да създават

...
Големите китайски ИТ компании активно наемат разработчици, които да създават
Коментари Харесай

Китайските IT гиганти рязко ускоряват разработването на приложения за HarmonyOS

Големите китайски ИТ компании интензивно наемат разработчици, които да основават приложения за мобилната операционна система HarmonyOS на Huawei, която уголемява разпространяването на своята софтуерна платформа и се стреми да прекъсне връзките си с екосистемата Android, най-малко на вътрешния си пазар. Сред тези компании са колосът в електронната търговия JD.com, издателят на видеоигри NetEase и най-голямата услуга за доставка на храна Meituan.

Така да вземем за пример Meituan търси инженери по инфраструктурата на HarmonyOS. Компанията е подготвена да заплаща сред 40 000 юана (около 5500 долара) и 60 000 юана (около 8240 долара) на месец на разработчиците на приложения „ с опит в региона на HarmonyOS “. Освен това компанията се интересува от наемането на експерти, които могат да управляват планове за научноизследователска и развойна активност въз основата на съществуващата софтуерна инфраструктура. В същото време JD.com и NetEase търсят разработчици на приложения, които да основават характерни артикули за HarmonyOS.

Активните старания на огромните ИТ компании за набиране на чиновници за създаване на приложения за HarmonyOS ускоряват тактиката на Huawei за разширение на внедряването на личната ѝ софтуерна платформа, която, както управлението на компанията съобщи по-рано, се чака да се трансформира в опция на Android в Китай. Според тази информация към сегашен ден над 700 млн. устройства работят с HarmonyOS, а над 2,2 млн. разработчици от трети страни основават приложения за китайската платформа. Очаква се в идната версия на мобилната операционна система на Huawei, която се създава под кодовото име HarmonyOS Next, да липсва поддръжка на приложения за Android, което ще подчертае отдадеността на Huawei към личната ѝ екосистема.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР