Големите инвеститори отново посягат към крипто водите, след като биткойн

...
Големите инвеститори отново посягат към крипто водите, след като биткойн
Коментари Харесай

Големите риби се пробудиха: Идва ли краят на криптозимата?

Големите вложители още веднъж протягат ръка към крипто водите, откакто биткойн записа един страховит месец и съумя да нарастне с към 7 хиляди $.

Инвестиционните артикули за цифрови активи, постоянно желани от институционалните вложители, записаха приток от над 117 млн. $ предходната седмица, най-голямото седмично нарастване от предишния юли, съгласно данни от мениджъра на активи CoinShares, представени от Reuters.

Биткойн притегли максимален интерес – с привлечени към 116 млн. $. Общите ръководени активи на криптофондовете се покачиха до 28 милиарда $, което е 43% нарастване по отношение на дъното от ноември, когато сривът на борсата FTX провокира шокови талази в промишлеността.

Като цяло хората са по-уверени, в сравнение с бяха преди месец “, сподели Джоузеф Едуардс, капиталов консултант в Enigma Securities.

Биткойн скочи с близо 40% през януари, доближавайки се до най-хубавото си месечно показване от октомври 2021 година и втория си най-хубав януари през последните 10 години.



Ралито, съчетано с проясняващата се макро картина, кара някои вложители да се надяват, че дългата криптозима може към този момент да е към края си. Много вложители чакат Федералният запас на Съединени американски щати да увеличи референтните си лихвени проценти с 0.25% тази седмица, което би било най-малкото покачване от началото на почналото предходната година стягане.

Анализаторите от Fidelity Digital Assets изясняват, че в случай че пиковата инфлация в действителност е достигната и е към този момент в предишното, тогава дълготрайните лихвени проценти може да се намалят.

Това може да алармира за позитивна инерция на макро фронта за активи като биткойн. “

Активността на пазара на варианти демонстрира, че търговците бързат да вършат залози тъкмо след срещата на Фед, знак за смисъла, което пазарът придава на паричната политика в Съединени американски щати, означи доставчикът на криптоликвидност B2C2.

Обемите на криптотърговията също нарастват, съгласно CoinShares, като междинните седмични размери са се нараснали с 11%. Това демонстрира, че търговците се завръщат след месеци на отслабваща интензивност.

Все отново криптовалутата не е излязла от турбуленциите изцяло, а Фед може и да попари оживлението, в случай че предприеме по-яростен звук тази седмица.

Индексът Fear & Greed на платформата за криптоданни на Coinglass – където 0 значи рисков боязън, а 100 рисков вкус – се движи към 61 пункта, най-високото равнище от средата на ноември 2021 година, тъкмо откакто биткойн стартира да слиза от своя връх.

Може да забележим спад през идната седмица или две, под въпрос е какъв брой бездънен е този спад “, сподели Едуардс.
 „ Kитовете “ спят и големи количества биткойн са неактивниДоминацията на биткойн
Въпреки това има и други признаци, че краят на мечия пазар може да е близо, съгласно анализаторите от борсата Bitfinex. Те споделиха, че по-краткосрочните вложители продават своите биткойни с облага, до момента в който по-дългосрочните към момента задържат и не способстват за натиска върху продажбите.

Балансът сред осъществена облага и загуба за целия пазар бе позитивен през януари 2023 година за първи път от април 2022 година – продължение на тази наклонност би означавало знак за излизане от мечи пазар, считат от Bitfinex.

Освен това „ доминирането “ или делът на биткойн от общия криптопазар се движи към 41% този месец – равнища, невиждани от предишния юли. Анализатори от Citi съпоставят този скок с направения през април 2019 година, откакто валутата бе достигнала дъното си.

Други наблюдаващи на пазара споделиха, че акциите, различен относително рисков клас активи, евентуално ще подтикват цените на биткойн през идната седмица, изключително представянето на сензитивните към лихвите софтуерни акции.

Корелацията на биткойн с Nasdaq е 0.94, най-високата стойност от май 2022 година (б.р. – мярка от 1 демонстрира, че двете се движат в синхрон).

„ Възможно е биткойн да доближи идващото равнище на опозиция от $25 200 през идните седмици “, предвижда Рейчъл Лин, основен изпълнителен шеф на обмена Synfutures. „ Дори в случай че биткойн още веднъж падне, има добър късмет той да остане на по-високо дъно за по-дълго време. “
 Защо биткойн внезапно стартира да нараства?  Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинбиткойн криптозима вложители цена на биткойн криптовалути ПоследниНай-четениПолитика 32 Тол ръководството още веднъж е с нов шеф Пазари 24 Големите риби се пробудиха: Идва ли краят на криптозимата? Политика 656 България към този момент не е най-корумпираната страна в Европейски Съюз Компании 128 Байдън отрязва изцяло достъпа на Huawei до американски съставни елементи Политика 432 Депутатите незабавно одобриха в комисия измененията в тол системата Компании 268 Apple пуска сгъваем iPad през 2024 година? Автомобили 1732 В отговор на Tesla: Ford понижи цената на електрическия Mustang Накратко 1204 Вечерни вести: Германия навлиза в рецесия; България не събра плануваните доходи от Данък добавена стойност Лични финанси 248 За първи път от 2014 година насам подправените евробанкноти са се нараснали Енергетика 2678 „ Росатом “ нападна българския министър на енергетиката Накратко 11523 Новини от седмицата: Кой е новият шлагер на имотния пазар?; Българска компания прави възторг в Европа Компании 8500 Новият дом на NOVA Broadcasting Group Digital 5812 Всемогъщият Гугъл се изправя против най-голямото си тестване Индустрии 4115 Здрави животни за крепко човечество Бюджет и финанси 2807 Германия даде знак, че навлиза в криза Бюджет и финанси 2771 Държавата се готви за въвеждане на цени и в лв., и в евро от август Енергетика 2678 „ Росатом “ нападна българския министър на енергетиката Бюджет и финанси 2075 Възстановяването от Коронавирус пренареди регионалните стопански системи в България Европари 1772 212 млн. лева ще бъдат инжектирани в индустриалните зони в България Автомобили 1732 В отговор на Tesla: Ford понижи цената на електрическия Mustang Всички новиниОще от ПазариВиж всички„ Историческият колапс “ на Intel провокира ликвидация при чиповете
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР