Големите енергийни търговци, сред които BP, Shell и TotalEnergies, губят

...
Големите енергийни търговци, сред които BP, Shell и TotalEnergies, губят
Коментари Харесай

Енергийните гиганти губят милиарди заради недостига на втечнен природен газ

Големите енергийни търговци, измежду които BP, Shell и TotalEnergies, губят стотици милиони долари, пробвайки се да запълнят международния дефицит на полутечен природен газ (LNG).

Това заяви Ройтерс, базирайки се на източници и събрани данни.

"Непланираните спирания в заводите за полутечен природен газ в Съединени американски щати, Нигерия и Австралия изненадаха търговците, в това число BP и Shell, като ги принудиха да търсят различни доставки на повишени цени ", оповестява организацията.

Освен това Ройтерс отбелязва, че по-малката наличност на полутечен природен газ, съчетана с желанието на Европа да усили вноса на суровината, е довела до повишение на референтните цени.

Агенцията пресмята, че "една междинна партида първични материали на спот пазара може да коства към 100 млн. $ ".

Според източниците на организацията английската енергийна компания BP е претърпяла загуба от 500 млн. $, пробвайки се да размени доставките си на полутечен природен газ след пожара през юни във Freeport LNG в Тексас.

Заводът в Съединени американски щати доставя на BP към 4 милиона тона полутечен природен газ годишно. От своя страна, френската TotalEnergies съобщи, че ще размени плануваните доставки през третото тримесечие от Freeport LNG с полутечен природен газ от спот пазара.

В отчета се показва, че през последните месеци големият терминал на остров Бони в Нигерия също изпитва дефицит на полутечен природен газ, основно заради дефицита на природен газ и високите равнища на обири по тръбопроводите.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР