Големи производители на автомобили започнаха да затварят фабрики в Италия.

...
Големи производители на автомобили започнаха да затварят фабрики в Италия.
Коментари Харесай

Европейските производители на автомобили затварят фабрики, няма на кой да продават

Големи производители на коли започнаха да затварят заводи в Италия. Основно терзание за тях остава и дали ще могат да продадат продукцията си като продажбите могат да се свият до 15%, заяви Ройтерс.

Италианският FiatChrysler краткотрайно ще спре активността на някои от фабриките си в Италия, защото се намира в огнището на ковид в Европа.

Една от най-големите компании за произвеждане на автомобилни гуми Pirelli също ще понижат производството си в Северна Италия. Един от техните чиновници даде позитивна проба за ковид COVID-19.

Jaguar и Peugeot PSA също са измежду засегнатите производители в бизнеса им в Италия поради спад и нарушение на веригата за доставки.

Seat имат сходен проблем и също разгласи, че ще понижи производството си и ще създадат краткотрайни съкращения на личния състав си.

Асоциация на автомобилната  индустрията предизвести преди дни, че продажбите на коли в третата по величина стопанска система в Европа, могат да се свият с повече от 15%.

Колко дълго това може да продължи е открит въпрос, защото коронавирусът нарушава всекидневието и икономическата интензивност по нови и непредсказуеми способи. Производителите на коли следят събитията с осезаемо безпокойствие.

Първоначалното огнище докара до срив на продажбите в Китай, най-големия пазар на коли в света. Porsche да вземем за пример беше заставен да затвори всички свои китайски дилъри през февруари. Повечето производители на коли трябваше да затварят китайските заводи най-малко краткотрайно.

Разпространението на вируса в Европа и Съединени американски щати на процедура подсигурява, че еврозоната ще изпадне в криза и че световният спад в продажбите на коли ще бъде по-лош от предстоящото. Продажбите на коли наблюдават от близко икономическия напредък.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР