Големи награди очакват победителите във фотоконкурсаПо водите на р. Осъм“,

...
Големи награди очакват победителите във фотоконкурсаПо водите на р. Осъм“,
Коментари Харесай

Големи награди очакват победителите във фотоконкурса „По водите на р. Осъм“

Големи награди чакат спечелилите във фотоконкурса„ По водите на р. Осъм “, проведен от Община Ловечпод патронажа на кмета на Общината Корнелия Маринова. Крайният период за изпращане на фотосите изтича на 30.04.2022 година Конкурсът е отдаден на 22 март – Световен ден на водата.

Фотоконкурсът e обществен и има за цел да даде независимост на деяние за изява на младежите да изразят креативен това, което следят по поречието на р. Осъм, посредством фотоси.

Основната концепция е, че хората са поканени да показват свои авторски фотоси на река Осъм и поречието ѝ под Криейтив Комънс* (Creative Commons – свободен лиценз). Организаторът желае да събере цялостен лист на естествените дадености на р. Осъм, в това число и фотоси на растения и животни, присъщи за поречието на реката. Така ще се даде една неповторима визия за естествените хубости на реката.

I. Условия за присъединяване.

1. Право на присъединяване в състезанието имат възпитаници от I до XII клас от община Ловеч, община Троян, община Левски, община Летница и община Никопол;

2. Всеки създател може да показа една снимка;

3. Снимката да е направена през 2020 година, 2021 година или 2022 година.

II. Технически условия за фотосите

Класираните фотоси ще вземат участие във фотоизложба. Те би трябвало да дават отговор на следните съществени спецификации:

• Да са с истинския размер пиксели (освен в случай че не са изрязани). Снимката би трябвало да е най-малко 2 мегапиксела. Насърчаваме участниците да разгласяват фотосите си с оптималната им разграничителна способност;

• Препоръчват се цветови пространства AdobeRGB, sRGBили Gamma 2.2 за черно-бяло. Да не са в CMYK;

• Да са във формат JPEG с висококачествена компресия;

• Журито може да изиска истинските файлове от апарата.

Приемат се единствено единични експозиции. Няма да бъдат позволени следните:

• Множество експозиции, полиптихи (диптихи, триптихи и т.н.);

• Зашити панорами от няколко фрагмента.

Съдържанието на фотографията не би трябвало да се трансформира посредством прибавяне, пренасяне, превръщане, деформиране или унищожаване на хора и/или предмети от фрагмента. Изключения вършат:

• Странично изрязване на снимката;

• Премахване на прахуляк или замърсявания от обектива/сензора.

Разрешени са корекции на цвета и превръщане в черно-бяло, които не трансформират наличието. Изключения вършат:

• Корекции на нюанса на цвета дотам, че да се разграничава от оригиналния;

• Корекции на равнищата на компактност, контрастност, цвят и/или плътност, които доста трансформират наличието като прикриват или заличават информация в изображението.

Журито дефинира кои промени са обилни.

III. Регистрация и присъединяване

1. Регистрацията за присъединяване и изпращането на фотоси се подава на посочената е-поща [email protected];

2. Към всяка фотография би трябвало да има следната информация:

• заглавие на снимката;

• име и възраст на автора;

• текст, описващ мястото, обстановката и историята на снимката;

• година на заснемане;

• име на родител/попечител/настойник за участници под 18 г.;

• телефон за връзка;

• учебно заведение, клас;

• е-поща.

До присъединяване във фотоконкурса няма да бъдат допускани произведения, изпратени с неточна или непълна информация.

Участниците в надпреварата имат право да вземат участие единствено със свои авторски фотоси.

Всеки участник ще получи на електронния си адрес удостоверение за сполучливо осъществената регистрация на материала, който е изпратил за присъединяване в състезанието.

ІV. Класиране и награждаване

Жури ще вземе решение за отсъждане на първо, второ и трето място, като дефинира спечелилите в другите категории.

Класирането ще се извърши в три възрастови групи:

• I възрастова група – от I до IV клас

• II възрастова група – от V до VII клас

• III възрастова група – от VIII до XII клас

Класираните фотоси ще бъдат отличени с грамоти и материални награди. Решенията на журито са дефинитивни и не подлежат на преразглеждане. Журито си резервира правото да не присъди всички награди.

V. Срокове

1. Срок за изпращане на фотосите – от 22.02.2022 година до 30.04.2022 година

2. Класираните фотографии ще вземат участие в галерия, която ще бъде открита с тържествена гала във връзка 1-ви юни – Ден на детето

3. Наградите ще бъдат оповестени на гала при разкриване на изложбата.

За контакти и спомагателна информация телефон: 068 688246

VI. Споразумение с участниците

С изпращането на фотография за присъединяване във фотоконкурса „ По водите на р. Осъм “, участниците се съгласяват да съблюдават прецизно формалните правила на състезанието.

„ Приемам изискването, че всички решения на уредниците на състезанието по отношение на всеки негов аспект, в това число по отношение на критериите за допустимост или дисквалификация, са дефинитивни и не могат да бъдат обжалвани. “

С попълването на своите данни и изпращането на снимковия материал родителят, настойникът или попечителят на участниците до 18 години заявява, че е осведомен и дава своето осведомено единодушие за присъединяване на ученика във фотоконкурса „ По водите на р. Осъм “ и за култивиране на персоналните данни на дете, както и спазването на изискванията на състезанието.

Община Ловеч осведоми, че персоналните данни на участниците във фотоконкурса „ По водите на р. Осъм “ ще бъдат обработени и употребявани само за задачите, дилемите и реализирането на актуалната изява, според условията на Закона за отбрана на персоналните данни, по отношение на използването и използването на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година по отношение на отбраната на физическите лица по отношение на обработването на персонални данни.

* Свободният лиценз – целесъобразно „ КриейтивКомънс (Creative Commons) – Признание – Споделяне на споделеното“ (CC-BY-SA) значи, че създателят е склонен фотографията му да може да се копира, популяризира и употребява за всякаква, в това число комерсиална цел, без всякога да дава категорично позволение за това. Позволява и възможните модификации на фотографията. Запазва си обаче правото на самопризнание като създател и правото всяко копие на фотографията му да се популяризира под същите условия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР