Goldman Sachs планира да инвестира между 150 - 200 милиона

...
Goldman Sachs планира да инвестира между 150 - 200 милиона
Коментари Харесай

Американската Goldman Sachs инвестира €200 милиона в 3 гръцки хотела и търси още търговски имоти в Европа

Goldman Sachs възнамерява да влага сред 150 - 200 милиона евро в гръцки хотели. Те се намират в три морски курорта в северния район на Халкидики. Банката е купила хотелите през октомври предходната година и проектите са да ги реновира, написа Business Insider, като се базира на информация от The Wall Street Journal. 

Още през май предходната година гръцкият вестник Kathimerini заяви, че Goldman договаря с GHotels за придобиване на петзвезден хотел и два четиризвездни хотела в Калитея на Халкидики. Имотите се правят оценка на стойност 80 и 90 милиона евро.

Според Kathimerini Goldman търси повече парцели в Гърция и на други места в Европа с капацитет да ги ръководи под една марка.

Инвестицията обаче идва на фона на явен спад в бранша на парцелите. Търговските парцели са изправени пред рецесия, поради възходящите лихвени проценти, което усилва риска.
 Goldman Sachs харчи $3 милиарда за финтех
Goldman Sachs харчи $3 милиарда за финтех

Инвестиционната банка от дълго време има интерес към развиване на този сегмент

Според информация на Journal парцелите на Goldman ще бъдат ръководени от подразделението за ръководство на активи, което търси източници на доходи отвън по-нестабилния финансов бранш.

Според голям брой известия страната се е радвала на рекорден брой туристи по време на туристическия сезон предходната година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР