Goldman Sachs очаква суровинен суперцикъл, движен от Китай и изтичането

...
Goldman Sachs очаква суровинен суперцикъл, движен от Китай и изтичането
Коментари Харесай

Goldman Sachs очаква суперцикъл при суровините

Goldman Sachs чака суровинен суперцикъл, движен от Китай и приключването на капитали от енергийните към финансовите пазари. Прогнозата идва и на фона на банковите разтърсвания в Съединени американски щати и Европа от последните дни, които не подминаха и стоковите пазари.

„ С повишаването на загубите те се разпространиха и при суровините “, сподели Джеф Къри, световен началник на суровините за Goldman Sachs по време на световната среща на върха на Financial Times Commodities Global Summit във вторник.

Исторически видяно, когато имате този тип белези, са нужни месеци, с цел да се върне капиталът... Ще има недостиг на предлагането до юни и това ще докара до по-високи цени на петрола. “

Цените на петрола паднаха до 15-месечно дъно, защото рецесията във втората по величина швейцарска банка Credit Suisse, която последва банкрута на два американски районни кредитора, докара до поглъщането ѝ от по-големия швейцарски съперник UBS.

Къри акцентира, че ударът е от страна на предлагането, а не от страна на търсенето и той остава доста оптимистичен за медта.

Депозитите към този момент са напуснали... Парите излизат на финансовите пазари, а не остават в банките. “

„ По отношение на медта, прогнозите за бъдещето са извънредно позитивни. Ние сме на най-ниските наблюдаеми ресурси, които в миналото са били регистрирани от 125 000 тона. Ще имаме пиково предложение през 2024 година В близко бъдеще чакаме цена на медта от 10 500 $, а в по-дългосрочен проект нашата целева цена е 15 000 $ за звук. “

Неговите забележки повтарят тези на огромния търговец на мед Trafigura, който сподели, че цената може да доближи 12 000 $. Медта доближи рекордните 10 845 $ през март 2022 година

Къри добави, че опасенията за банковия бранш са съсредоточени към районните банки в Съединени американски щати, до момента в който Европа е релативно предпазена от болест.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР