Голдън ретрийвър, който е седнал до ръката на човек, затрупан

...
Голдън ретрийвър, който е седнал до ръката на човек, затрупан
Коментари Харесай

Куче спасител в Турция трогна света… но снимката е фалшива


Голдън ретрийвър, който е седнал до ръката на човек, покрит по време на я. Тази фотография обиколи света и стана лице на редица дарителски акции след опустошителния трус в южната ни съседка и Сирия. Но фотографията е подправена.

Кадърът е фотоси на куче избавител, което търси живи хора измежду парчета от земетресение. Заснета е през 2018 година от фотограф в Чехия и може да бъде открита в една от най-популярните платформи за стокови фотографии в света.

Фотографията беше споделена в Инстаграм с текст „ Малките герои ще спасят доста животи. Молете се за Турция “ и събра повече от 9000 лайкове. В Туитър пък същата снимка се популяризира с текстове както на британски, по този начин и на испански. Под една от изявленията написа „ Тези създания оказват помощ при издирвателните интервенции след земетресението в Турция “.



„ Да се надяваме, че нещастието в Турция ще промени отношението към кучетата и ще постави завършек на насилието против тях. Имаме потребност от тях, тъй като те са най-хубавите ни другари “, написа различен консуматор онлайн.



Серия от същите фотографии е споделена с друга история – „ Куче се пробва да избави стопанина си в капан под отломките в Турция “.



При назад търсене на фотографията в „ Google “ стигаме и до източника – чешкият фотограф Ярослав Ношка, 17 октомври 2018 година Дали фрагментите са тотално инсценирани или в действителност кучета са снимани по време на избавителна интервенция след земетресение – не излиза наяве.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР