Голдън ретривърите са едни от най-любящите, търпеливи и дружелюбни породи

...
Голдън ретривърите са едни от най-любящите, търпеливи и дружелюбни породи
Коментари Харесай

Отглеждане на голдън ретривър с дете - какво трябва да знаем?

Голдън ретривърите са едни от най-любящите, търпеливи и отзивчиви породи кучета, което ги прави идеални за фамилии с деца. Представителите на тази порода са известни със своята просветеност, преданост и способността да се образоват елементарно, което ги прави превъзходен сателит за всяко дете.

Ето няколко съвета за развъждането на голдън ретривър с дете:

Обучение и социализация на голдън ретривъра

От ранна възраст голдън ретривърите би трябвало да са обучавани и социализирани. Това включва учене на съществени команди като седни, спри, до мен, както и социализация с хора и други животни.

Физическа интензивност на голдън ретривъра

Голдън ретривърите са дейни кучета и се нуждаят от постоянни извършения. Включването на детето в игри и разходки с кучето може да помогне за консумиране на силата на кучето и да насърчи здравословния метод на живот на детето.

Грижи за здравето на голдън ретривъра

Редовните визити при ветеринаря са наложителни за поддържане на здравето на голдън ретривъра. Също по този начин ежедневното четкане на козината и банята, когато е належащо, ще оказват помощ за поддържане на кучето чисто и щастливо.

 Голдън ретривър

Образове на детето

Важно е детето да разбере по какъв начин да се отнася с кучето - да не го дърпа за ушите или опашката, да не го наранява и да му демонстрира почитание. Обучението на детето по какъв начин да се грижи за кучето може да бъде скъп урок за отговорност.

Не оставяйте детето единствено с кучето

Въпреки че голдън ретривърите са извънредно търпеливи, постоянно би трябвало да има възрастен, който да следи взаимоотношенията сред кучето и детето, с цел да се избегнат вероятни произшествия.

Кога да вземем куче на детето

Възниква въпросът на каква възраст би трябвало да са децата, когато преценим, че към този момент е добре да им вземем домакински любим и по-специално голдън ретривър на детето.

В най-хубавия случай те би трябвало да са достигнали възраст, в която могат да схванат и следват указания за сигурност и грижа за животните. Обикновено деца над 5-годишна възраст са в по-добра позиция да взаимодействат с кучето под надзора на възрастен.

Относно кучетата целесъобразно е да се вземат вкъщи, откакто са навършили най-малко 8 седмици, защото до този миг те би трябвало да са прекарали задоволително време с майка си и братята и сестрите си, с цел да се научат на съществени обществени умения.

Отглеждането на голдън ретривър с дете може да бъде извънредно обогатяващо прекарване за цялото семейство. Кучето учи детето на съчувствие, отговорност и дава правилен другар през целия му живот. С верните грижи и внимание, голдън ретривърът ще се трансформира в неотменна част от вашето семейство.

 Малки голдъни

Ако въпреки всичко голдън ретривърът не е вашето куче, ето и топ 5 породи кучета за фамилии с деца, съгласно множеството експерти:

Лабрадор ретривър - прочут със своята любезност и самообладание.

Бийгъл - малко, само че пламенно куче, което обича игрите.

Коли - интелигентно и добре се схваща с деца.

Нюфаундленд - “нежният колос ”, извънредно подобаващ за фамилии.

Булдог - спокоен и отзивчив темперамент, който се оправя добре в фамилна среда.

Тези породи са определени заради тяхната дарба да се приспособяват към фамилния живот и да образуват мощни връзки с децата, като дават компания, отбрана и безусловна обич.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР