Годишно Националната агенция по приходите (НАП) прави около 2 хил.

...
Годишно Националната агенция по приходите (НАП) прави около 2 хил.
Коментари Харесай

Годишно се правят по 2 хил. проверки за несъответствие на доходи, каза Росен Бъчваров

Годишно Националната организация по приходите (НАП) прави към 2 хиляди инспекции за противоречие сред имущество и приходите работи за всевъзможни физически лица, без значение дали са политици, или не. Това съобщи представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров в ефира на Българска национална телевизия.

По думите му никой не е застрахован от данъчен надзор. По мотив разкритията за парцели на част от ръководещите, закупени на цени по междинните за пазара и изповядани на данъчна оценка, които станаха мотив за няколко оставки, Бъчваров подчертава, че нужно законът да се преразгледа. " В момента се разрешава прехвърлянето на благосъстоятелност да става на по-ниска от действителната цена и по този начин се позволява икономисване на налози " сподели той.

Говорителят на Национална агенция за приходите разяснява и акцията против незаконните транспорти в страната и чужбина. " Кампанията против незаконните превозвачи демонстрира плашещи данни - доста хора правят сходни транспорти в страната и чужбина незаконно с персонални коли " сподели той. Акцията на Национална агенция за приходите стартира преди седмица и ще продължи в идващите месеци. В приходната организация има сигнали за над 100 транспортни средства, които реализират нерегламентиран транспорт в страната и чужбина, без да регистрират приходите си. Глобата за неиздадени една касова записка доближава 2 хиляди лева, а в случай че не бъдат издадени касови бележки и билети на пасажери, санкцията се усилва съразмерно, а транспортното средство може да бъде спряно от придвижване за един месец.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР