Годишният доклад на Microsoft за тенденции на работното място изведе

...
Годишният доклад на Microsoft за тенденции на работното място изведе
Коментари Харесай

Доклад на Microsoft: 49% от служителите се страхуват, че ще загубят работата си заради ИИ

Годишният отчет на Microsoft за трендове на работното място изведе три основни изказвания, които бизнес водачите би трябвало да вземат под внимание.

Докладът се концентрира върху въздействието на ИИ в работата и възгледите на чиновниците мигранти по света. Той разкрива, че 49% от чиновниците се тормозят от резултата на изкуствения разсъдък върху работата им. Въпреки това, отчетът също по този начин акцентира трансформиращата мощ на ИИ и неговия капацитет да облекчи чиновниците.

64% от чиновниците не могат да намерят време или сила да извършват работата си

Според изследването 64% ​​от респондентите нямат време и сила, с цел да извършват работата си, като това води до ниска креативност и понижаване на общата продуктивност на бизнеса.

Работният ден става все по-натоварващ – 68% от хората декларират, че не могат да се концентрират поради претоварване. Постоянната потребност от връзка, търсене на информация и наличие на срещи води до пропуснати благоприятни условия и понижена работливост.

Средно чиновниците прекарват 57% от времето си в срещи, водене на преписка посредством имейли и чатове, оставяйки единствено 43% за действителна креативна работа.

ИИ може да бъде решението на тези провокации, свързани с продуктивността, като икономисва време и облекчава чиновниците по време на работния развой. Чрез автоматизиране на повтарящи се задания и усъвършенстване на ръководството на информацията, изкуственият разсъдък може да спести скъпо време на чиновниците, които да се съсредоточат върху нововъведенията и стратегическото мислене.

Освен това, задвижвани от ИИ принадлежности (като модифицирания Microsoft Teams), чиновниците могат да подобрят успеваемостта на срещите, да дават скъпи заключения, да събират и обработват данни по-лесно.

Проучването разкрива, че по-голяма част от чиновниците са нетърпеливи ИИ да понижи работата им, в сравнение с се опасяват да не изгубят работата си. Вместо да възприемат ИИ като опасност, те го виждат като инструмент, който може да усъвършенства тяхната продуктивност и да облекчи натоварването им.

Бизнес водачите схващат капацитета на ИИ да даде усъвършенства работния развой в фирмите, а не да размени човешките чиновници. Те считат, че потреблението на изкуствен интелект би нараснало продуктивността, би премахнало действия с ниска стойност и би ускорило работната мощ на чиновниците.

ИИ се преглежда като скъп инструмент, който може да усили човешките качества, освобождавайки чиновниците от ежедневните задания, като им разрешава да се съсредоточат върху по-значими и изобретателни аспекти на работата си.

Тъй като светът навлиза от ден на ден в ерата на ИИ, за бизнес водачите е извънредно значимо да възприемат ИИ бързо и отговорно. Използвайки опциите на всички сходни принадлежности, чиновниците могат да дадат независимост на творчеството си, да подтикват продуктивността и да основават стойностни артикули.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР