Годишните награди за отговорен бизнес 2017 отбелязват рекорд в своята

...
Годишните награди за отговорен бизнес 2017 отбелязват рекорд в своята
Коментари Харесай

Рекорден брой номинации за Годишните награди за отговорен бизнес

Годишните награди за виновен бизнес 2017 означават връх в своята 15-годишна история – 112 плана на 71 компании вземат участие в настоящото издание на най-престижния конкурс за корпоративна обществена отговорност. Те се състезават в шест категории, както и за специфичната премия Engage. Победителите ще бъдат оповестени по време на публична гала на 26 февруари 2018 година

С Годишните награди за виновен бизнес, които организира от 2003 година насам, Българският конгрес на бизнес водачите (БФБЛ) има за цел да отличи и насърчи положителните практики на виновните компании в региона на опазването на околната среда, образованието, развиването на чиновниците и цялото общество. Те получават признанието на журито и опция да споделят хрумвания и опит в реализирането на обществени акции.

Общо 112 плана на 71 компании аплайват за оценките тази година – най-вече в цялата история на състезанието. Нараства както броят на номинациите във всички категории, по този начин и броят на фирмите, присъединили се в надпреварата. Както постоянно в последните години, най-оспорвана е категорията "Инвеститор в обществото ", привлякла 35 номинации. 20 са плановете, които се състезават за оценката "Инвеститор в знанието ". 18 или двойно повече спрямо предходното издание на състезанието са номинациите в "Маркетинг, обвързван с идея " – категорията отличава компании, които промотират своя артикул или услуга, като заявяват поддръжката си за избрана обществена идея. Ръст има и в "Инвеститор в околната среда ", където се конкурират 14 плана. Финалистите в тази категория получават и спомагателен бонус – те ще бъдат номинирани и за Европейските бизнес награди за околна среда, на които БФБЛ е координатор за България. 18 начинания се борят за оценката "Инвеститор в човешкия капитал и изискванията на труд ", а 7 компании си оспорват наградата за "Най-добра обществена политика на МСП ".

Международният конгрес на бизнес водачите във Англия ще дефинира коя от всички номинации ще получи специфичната премия "Engage " за присъединяване и принос на чиновниците към общественозначима корпоративна самодейност.

Останалите финалисти ще бъдат избрани от авторитетно жури от експерти от разнообразни сфери, чиято експертиза и разнородни гледни точки са
залог за обективност на оценките. Председател още веднъж е кметът на София Йорданка Фандъкова, а членове са Бисер Петков, министър на труда и обществената политика; Божидар Данев, ръководител на Българската стопанска камара; Васил Велев, ръководител на Асоциацията на индустриалния капитал в България; Веселина Кавръкова, програмен началник на WWF България; Десислава Тальокова, изпълнителен шеф на фондация "Америка за България "; Елица Баракова, шеф на фондация "BCause "; Ема Хопкинс, дипломат на Англия в България; Красимира Величкова, изпълнителен шеф на Българския дарителски форум; Максим Майер, основен редактор на сп. "Мениджър "; Мариета Захариева, изпълнителен шеф на Агенцията за поощряване на дребните и междинни предприятия; Мария Хесус Конде, представител на УНИЦЕФ за България; Нено Димов, министър на околната среда и водите; Цветан Симеонов, ръководител на Българската търговско-промишлена палата; и акад. Юлиан Ревалски, ръководител на Българската академия на науките.

Церемонията по награждаването, по време на която ще бъдат оповестени спечелилите, е на 26 февруари 2018 година от 18.30 ч. в зала "Роял " на София Хотел Балкан. Събитието по традиция притегля многочислени посетители от бизнеса и институциите, а тази година е и част от програмата на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Нова Броудкастинг груп е медиeн сътрудник на събитието.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР