Годишната среща на Световния икономически форум започва днес в Давос,

...
Годишната среща на Световния икономически форум започва днес в Давос,
Коментари Харесай

Започва годишната среща на Световния икономически форум в Давос

Годишната среща на Световния стопански конгрес стартира през днешния ден в Давос, Швейцария. Тя ще продължи до 19 януари.


Под тазгодишната тематика " Възстановяване на доверието " международният политически и бизнес хайлайф ще се събере, с цел да разиска бъдещите цели и съдействието в региона на изкуствения разсъдък, дезинформацията, дипломацията и стопанската система.

На форума ще участват държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, френският президент Еманюел Макрон, украинският му сътрудник Володимир Зеленски и министър председателят на Китай Ли Цян, както и изпълнителни шефове и публични представители на предприятия от целия свят. Управляващият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева също ще бъде в швейцарския град.

Миналогодишното събитие беше отдадено на продажбата на съветски горива и ограниченията на Европейски Съюз за нулеви въглеродни излъчвания. Съединени американски щати бяха подложени на критика от Европейски Съюз за това, че взеха решение да предложат данъчни заеми на северноамериканските производители на електрически транспортни средства, което заплашва европейските пазари на електрически коли. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР