Годишната консумация на сандвичи и годишното шофиране на над 8

...
Годишната консумация на сандвичи и годишното шофиране на над 8
Коментари Харесай

Сандвичите са вредни за околната среда, колкото автомобилите

Годишната консумация на сандвичи и годишното шофиране на над 8 милиона автомобила във Англия имат еднакъв резултат върху околната среда, сочат резултатите от проучване, представени от Франс прес.

Според Британската асоциация на производителите на сандвичи, 11,5 милиарда сандвича са употребявани всяка година на Острова, като половината от тях са приготвени вкъщи, останалите са купени в комерсиалната мрежа. Въпросната годишна консумация генерира приблизително 9,5 милиона тона еквивалент на въглеродния диоксид, равняващ се на обвързвания с годишното шофиране на 8,6 милиона автомобила.

Учени от Манчестърския университет изследвали въглеродния отпечатък от 40 типа сандвичи.

Кои сандвичи са най-вредни за околната среда? Съдържащите свинско - бекон, шунка, колбас, и съдържащите сирене или скариди. Сандвичите с максимален въглероден отпечатък съдържат яйца, бекон и колбас и са купени в комерсиалната мрежа.

Учените установили, че производството на сходен сандвич генерира 1441 грама въглероден диоксид, т.е. еквивалента на излъчванията въглероден диоксид, изхвърлени от автомобил, който е минал 19 км.

Най- "екологичният " за планетата сандвич с шунка и сирене е подготвен вкъщи.

Учените са на мнение, че въглеродният отпечатък може да бъде понижен с 50 на 100, в случай че се трансформират рецептите, опаковките и преработването на отпадъците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР