Години наред инфлуенсърите в социалните мрежи препоръчват на аудиториите си

...
Години наред инфлуенсърите в социалните мрежи препоръчват на аудиториите си
Коментари Харесай

#deinfluencing, или как TikTok реши да се детоксикира от рекламите на инфлуенсърите

Години наред инфлуенсърите в обществените мрежи предлагат на аудиториите си кои артикули да употребяват. Сега обаче основателите на наличие и постоянните консуматори на TikTok взеха решение да извърнат посоката, като кажат какво да не купувате. Движението се назовава de-influencing и съставлява самобитен инфлуенсър детокс.

Хаштагът #deinfluencing има 21,4 милиона гледания, а известността му стремително нараства и през последната седмица, споделя нюзлетърът за мода и хубост Glossy.

Движението приказва за струпване на няколко културни фактора - стартират се прекомерно доста артикули за хубост, промишлеността е по-разточителна от всеки път, а инфлуенсърите, гримьорите и редакторите са затрупани от огромния размер продукти.

Натискът към основателите на наличие е голям. Сякаш в случай че не кажете нищо за последния новаторски артикул или новата формула на някой огромен бранд, ще изостанете. Никой не желае да изпада до инфлуенсъра, който не е пробвал последния емайл за устни на марката на Риана Fenty, акцентира Glossy.

Изглежда, че нещо би трябвало да се промени. Инфлуенсърите не могат постоянно да " ахват " от невероятната умопомрачителност на всеки артикул, който тестват, тъй като не всичко работи за всеки вид кожа или пасва на всеки загар. Най-важното е, че потребителите не могат да си разрешат да купуват всеки дебютен артикул, който се разпространява в TikTok, нито би трябвало да са под напън да го вършат.

Друго пояснение за de-influencingе преходността на трендовете в обществените мрежи.

„ Цикълът е толкоз бърз, че основателите непрекъснато би трябвало да измислят нови и изобретателни способи да показват ревюта си.

Дара Левитан е гримьор и основател на наличие в Ню Йорк. Последователите ѝ в TikTok са 205 хиляди. Левитан е известна с поредицата си в платформата, наречена " Makeup Monday “, в която дава мнението си за купени от нея артикули или такива, които са ѝ изпратени от марките.

Смята се, че тя е от ранните поддръжници на новата наклонност. Във видео през септември 2022 година Левитан приканва почитателите си да не се поддават на какъвто и да е напън, провокиран от наличието в приложението: „ Не позволявайте на никого, в това число и на мен, да ви кара да се чувствате като че ли би трябвало да харчите и да живеете над опциите си, единствено с цел да сте в крайник с новите гримове и всички артикули, които непрестанно изскачат. Ако сте намерили подобен, който ви прави работа, придържайте се към него. “, декларира тя. Публикацията има над 107 хиляди гледания и 550 коментара - множеството от тях поддържат изявлението ѝ.
NEW MAKEUP MONDAY EPISODE THREE
Левитан неотдавна разгласява видеоклип със заглавие. В него тя загатва руж на Pixi, като споделя, че харесва цветовете, само че намира формулата за прекомерно лепкава и дава образец по какъв начин косата ѝ залепва по бузите, когато го носи.

Инфлуенсър, който единствено възхвалява артикули, бързо може да бъде счетен за обезсърчителен.

Ел Грей, различен основател на наличие в TikTok с 8 хиляди почитатели, показва въздействието на стопанската система върху потребителските разноски и опцията (или неналичието на такава) за покупка въз основа на рекомендации от инфлуенсъри: „ През последните 12 месеца станахме очевидци на внезапно закъснение на международната стопанска система. … С навлизането в криза, хората стартират да усещат резултатите и се вглеждат по-детайлно в разноските и потреблението си. “, разяснява Грей пред Glossy.

„ На мнозина им е писнало от непрекъснатия поток от микро-тенденции и " наложителни “ продукти, изключително когато погледнат банковите си сметки. “, споделя тя.
Disclaimer! no judgment if you have or want these things! I think we can all just be more intentional in our consumption choices and making sure we genuinelyyy want something rather than being convinced by TikTok that we do! I have no problem with promoting things u truly love, and I do it myself (basic is legit the name) but 2023 is about all abt lowering the consumption game!
Само през миналата седмица Грей разгласява редица изявления за de-influencing - за това по какъв начин тази наклонност се свързва със съзнателното консуматорство като цяло.

В един видеоклип тя изброява няколко нашумели продукта - грим на известната английска гримьорка Шарлот Тилбъри, маратонките On Running на Роджър Федерер, термосите Stanley и „ нов грим, с цел да изглеждате като Аликс Ърл (инфлуенсърка с 3,7 милиона почитатели в TikTok “). Тези и други са част от епидемията артикули в TikTok и Instagram. Ел Грей акцентира, че в реалност никой не се нуждае от тях.

Марките могат да възприемат de-influencing като опция за приемане на почтена противоположна връзка. Дара Левитан твърди, че е гледала доста видеоклипове, в които основатели разясняват, че харесват даден артикул, само че единствено поради опаковката, да вземем за пример. В някои случаи компанията дава отговор посредством коментар. Друг път тя е склонна да направи редизайн или смяна във формулата.

„ Вместо да реагират отбранително, това може да бъде опция да отговорят намерено и искрено посредством дейно ангажиране на общността. “, разяснява Лари Милщайн. „ Има ли причина даден артикул да не съумява? Има ли метод противоположната връзка да се обработи или да дава прозрения за бъдещи усъвършенствания? Публиката не просто гледа видеоклипове в TikTok, те четат и обръщат огромно внимание на мненията. Наличието на проект за справяне с градивната рецензия е от основно значение. “

Друг основател, Мади Уелс с 300 000 почитатели, също се включва в de-influencing. Докато работи в търговията на дребно с артикули за хубост, Уелс стартира поредност, в която разяснява продукти, които видя, че са,,най-връщаните ". В неотдавнашен образец тя загатва продукт на Mario Badescu, E.l.f. и основа на Urban Decay. Под видеото коментиращите разискват продукта или се включват, с цел да го защитят.
I’m back to
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР