Годината е 2013-та а получателят на съобщението е не кой

...
Годината е 2013-та а получателят на съобщението е не кой
Коментари Харесай

Актрисата Шанън Ричардсън и писмата й с рицин

Годината е 2013-та а получателят на известието е не какъв да е, а президентът на Съединени американски щати Барак Обама. Освен него подателят изпраща сходни писма и до кмета на Ню Йорк, Майкъл Блумбърг и Марк Глейз, шеф на организация на срещу противозаконното владеене на оръжия.

Но нищо не е такова, каквото наподобява. Подателят е 35 – годишната актриса Шанън Ричардсън от Тексас. Макар да взе участие за малко в сериалите The Walking Dead и The Vampire Diaries, тя става известна с изпращането на писма, намазани с рицин до висши държавници, измежду които президентът Барак Обама.

 Portrait Images Of Actress Shannon Rogers Guess Richardson Who Has Been Arrested In Connection With The Mailing Of Ricin-laced Letters To President Barack Obama And NYC Mayor Michael Bloomberg
Шанън и Нейтън Ричардсън; Getty Images

А претекстът е надалеч по-прост и прост в сравнение с наподобява – възмездие. Съпругът, Нейтън Ричардсън, подава молба за бракоразвод и тя взема решение да му го върне. Един майски ден, откакто той отива на работа, тя изпраща писма до въпросните персони, като проектът й е да упрекна брачна половинка си за действието. Отива на 90 километра от жилището си в Ню Бостън – в Шривпорт, Луизиана, и изпраща три намазани с рицин писма. След това отива в полицията и оповестява за осъщественото, съгласно нея от мъжа й, закононарушение. Жената наивно си мисли, че нито едно от писмата няма да бъде отворено в администрацията на президента заради съображения за сигурност, само че това ще бъде задоволително, с цел да обвинят брачният партньор й.

По време на разпитите декларира, че не е неприятен човек и не е желала да нарани никого. Това обаче не смекчава събитията и не прави постъпката й по-приемлива за проверяващите. След видяни грешки в отговорите й, те задълбават oще. Става ясно, че Шанън Ричардсън е купувала семена и артикули по Интернет, с цел да създава рицин. Веществото е извънредно рисково и води до мъчителна гибел при усвояване, инжектиране или поемане на изпаренията му. По-късно самата тя признава, че е купувала семена от растението рицин, пробвайки се от тях да извлече токсичната течност. Всичко това е купувано през профили и сметки на името на брачна половинка, за които той не е знаел.

Първоначално я грози оптималната присъда, само че след направени признания, тя е „ смекчена “ на 18 години затвор. Освен тях, дамата би трябвало да заплати санкция от 367 хиляди $.

 Portrait Images Of Actress Shannon Rogers Guess Richardson Who Has Been Arrested In Connection With The Mailing Of Ricin-laced Letters To President Barack Obama And NYC Mayor Michael Bloomberg
Getty Images

Случаят с Шанън Ричардсън е типичната история в жанр Агата Кристи. Съпружеска двойка, която е в развой на бракоразвод. Жената взема решение да вземе нещата в свои ръце и да отмъсти. Фактът, че се изявява като актриса прави нещата една концепция по-екстравагантни. Имаме и типичните за дребните нарушители недомислие и доверчивост, че освен ще им се размине, само че и проектът им ще проработи.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР