Годината беше наситена с много успехи в спорта. На Олимпийските

...
Годината беше наситена с много успехи в спорта. На Олимпийските
Коментари Харесай

Изпращаме силна и успешна година за родните спортисти

Годината беше наситена с доста триумфи в спорта. На Олимпийските игри в Токио нашите спортистки завоюваха шест медала.

"Обикновено в края на годината се чудиш кого да сложиш по-напред и по какъв начин да запълниш десетката в "Спортист на годината ". За първи път искаш да сложиш всички преди всичко. Много горда година за България в самостоятелен проект. В екипен проект малко по-скромно, изключвайки ансамбъла по художествена гимнастика ", разяснява продуцентът на "Спортът ON AIR " Ваня Симонска в студиото на "България заран " на Bulgaria ON AIR.

Всички оценки за страната ни от Олимпийските игри в Токио бяха завоювани от представителките ни при дамите. Симонска обаче отхвърля да дели спортистите по полове.

"Спортистът е състезател, без значение дали се състезава при мъжете или дамите. На Христо Христов му лишиха медала, нямаше шанс. Йосиф Миладинов е първият ни плувец, стигнал до край на Олимпийски игри. Разкошен резултат! Нека не ги разделяме, тъй като и при мъжете имахме наслада и достижения ", акцентира тя за Bulgaria ON AIR.

Симонска не скри благосклонностите си към златната медалистка в каратето Ивет Горанова, която дефинира като луксозно и постоянно усмихнато момиче.

"Едва на 21 години, тя отиде в родината на каратето и ги отвя. Това бяха изпълнени със сълзи на наслада дни. Ансамбълът по художествена гимнастика - да победиш Русия... Цяла България се гордее с този отбор ", посочи продуцентът на "Спортът ON AIR ".

Отборните ни спортове изостават, подчертава Ваня Симонска, само че означи, че мъжкият ни баскетболен отбор се класира за Европейското състезание.

"Моят обичан волейбол не се показа на високо равнище. Във футбола ни са единствено антирекорди. Имахме известна вяра с достигането на "Лудогорец " до плейофите на Шампионската лига. ЦСКА влезе в групите на Лигата на конференциите, само че за жалост, "червените " не завоюваха нито една от срещите си. Но най-малко имахме европейски участия, тъй като виждаме "Левски " къде е - продължава да се бори с финансовата рецесия ", сподели още тя.

За новата година Симонска си пожела да отразяваме все по-големи триумфи на българските спортисти. "Пожелавам си в близко бъдеще да стигнем до огромен футболен конгрес. И самостоятелно изявление с Кристиано Роналдо ", приключи тя.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР