Година, обезобразена от война, лъжи и беззаконие. Така папа Франциск

...
Година, обезобразена от война, лъжи и беззаконие. Така папа Франциск
Коментари Харесай

Година, обезобразена от война, лъжи и беззаконие: 2017-а през погледа на папата

Година, обезобразена от война, неистини и безвластие. Така папа Франциск разказа 2017-а в новогодишното си обръщение. Той прикани хората да поемат отговорност за делата си.

В последната си обществена демонстрация за годината, на вечерната работа в базиликата " Св. Петър ", папата съобщи, че човечеството е " пропиляло и уязвило " годината " по доста способи с каузи на гибелта, с неистини и безвластие

Докато войната е най-очевидният знак за " неразкаяла се и неуместна горделивост ", доста други провинения са предизвикали деградация на личността, обществената система и околната среда.

Трябва да поемем отговорност за всичко пред Бога, нашите братя и творението, сподели той.

Докато в този момент папата не загатна съответни събития от 2017 година, през годината той издигна гласа си за доста от най-големите международни проблеми.

През април Франциск осъди " неприемливото изтребване " на почтени цивилни с химически оръжия в Сирия. Само месец по-рано той посети Мианмар, където повече от 600 000 мюсюлмани бяха прогонени от домовете си в прилежащ Бангладеш, в опит да приказва с управляващите и смекчи рецесията.

Папата търсеше метод да насърчи мира в Колумбия по време на визитата си през септември и лобира американският президент Доналд Тръмп да се бори с климатичните проблеми. При обтягането на връзките сред Северна Корея и Запада, Франциск изрази терзанията си за нуклеарния боеприпас.

В края на службата Франциск прекоси площад " Св. Петър ", спирайки, с цел да се ръкува с хората и да театралничи за фотоси.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР