Година и половина, след като избухна пожар в апартамент във

...
Година и половина, след като избухна пожар в апартамент във
Коментари Харесай

1,5 г. след пожар във Варна: Едно от починалите деца не е загинало в пожара


Година и половина, откакто избухна пожар в апартамент във Варна, който аргументи гибел, нови условия към следствието станаха известни.

Трагедията стана на 9 октомври 2021 година в апартамент на първия етаж в блок в кв. „ Владислав Варненчик “. В него чартърен живее семейство и две деца – момиче на 4 години и бебе на година.

Една от първичните хипотези беше, че пожарът е провокиран съзнателно. По-късно обвиняването е преквалифицирано, като двамата родители ще бъдат съдени за пожар по несъобразителност, довел до гибел.

В хода на следствието голям брой експертизи откриват, че 4-годишното момиче е умряло месец преди пожара. Причината за гибелта му не е насилствена, само че след пожара проверяващите не могат да открият с акуратност каква е тя.

Бащата твърди, че не е знаел, че детето е умряло в продължение на месец. Според показанията на доведената майка, живяла в жилището с бащата, детето е умряло поради здравословен проблем, само че се е страхувала да заяви.

Изключена е тезата фамилията да е криело гибелта на детето, с цел да получава обществени помощи, защото не са имали право на такива заплащания.

Предстои внасянето на обвинителния акт в съда, като наказването за причиняване на пожар по несъобразителност, довел до гибел, е 5 години затвор.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР