Глутниците руски мотоциклетисти влязоха в черния списък на санкционираните лицаПосланиците

...
Глутниците руски мотоциклетисти влязоха в черния списък на санкционираните лицаПосланиците
Коментари Харесай

ЕС задължи България да забрани нощните вълци на Путин

Глутниците съветски мотоциклетисти влязоха в черния лист на глобените лица

Посланиците на страните от Европейски Съюз включиха на вчерашното си съвещание в санкционните описи водачите на прокремълския рокерски клуб "Нощни вълци " и не разрешиха достъп до европейска земя на неговите мотоциклетисти, през днешния ден основаното в Брюксел електронно издание "ЕЮ Обзървър ", представено от.

Публикацията показва, че "вълците " имат представителства в България, Словакия и Западните Балкани (Северна Македония и Сърбия - б.р.). Според съветската Уикипедия техни клонове са открити също в Германия и Латвия.

Поименно възбраната визира ръководителя на клуба Алексадър Залдостанов (69-годишен, по прякор "Хирурга "), който е посочен като доближен на съветския президент Владимир Путин и като уредник на мотопоходи в Европа, провокирали отвращение в Полша и други страни. Той е посочен като уредник на пропагандни сборища в Крим, където е наричал Запада като сатанинска мощ, похитила Киев. Санкциониран е също словакът Йозеф Хамбалек, който се показва за "президент на европейския клон " на клуба.

Ултранационалисти от "Нощни вълци " вземат участие като доброволци във войната в Украйна и правят диверсионни акции. Клубът получава финансиране от съветската страна, която предизвиква неговите "патриотични " изяви.

Членове на мотоклуба са посещавали България през 2016 и 2019 година Срещали са се със симпатизанти в Руския културно-информационен център в София, където са били представяни като носители на обичайна съветска просвета.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР