Глупости няма да коментирам. Нищо не е излизало, защото нищо

...
Глупости няма да коментирам. Нищо не е излизало, защото нищо
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Спекулациите за Кристалина Георгиева няма да коментирам


Глупости няма да разясня. Нищо не е излизало, тъй като нищо не е коментирано или гласувано публично. Всеки си дава претендентите, другите ги отхвърлят.

Това сподели министър-председателят Бойко Борисов пред публицисти в Брюксел във връзка спекулациите, че Кристалина Георгиева е консенсусна фигура и европейските водачи са покрай единодушие тя да оглави Съвета на Европейския съюз.

Преговорите сред водачите завършиха за през днешния ден и ще продължат на следващия ден, защото не се реализира никакво съгласие за водещите постове в Европейски Съюз. „ Кристалина Георгиева в този момент заема висок пост в Световната банка. Тя не е без работа, с цел да ѝ търсим постове. Кристалина Георгиева съм я предложил за ръководител на Европейската комисия “, разяснява Борисов. Според него това е единственият пост, за който си коства тя се върне в Брюксел и е пост, който ще разреши на страната ни да има и еврокомисар.

Той добави, че България е отказала да номинира човек за поста на Върховен представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност, за който се спрягаше името на друга българка – актуалният комисар по цифровизацията Мария Габриел „ Защото в случай че имаме висш представител, губим позиция за еврокомисар. На нас ни би трябвало действителен сектор и човек в Комисията. Мисля, че Мария Габриел е потвърден човек “, сподели Борисов.

Според българския министър председател представителя на социалистите от Холандия Франс Тимерманс би трябвало да оглави Европейската комисия, а Манфред Вебер да е ръководител на Европейския парламент. „ Тук е разногласието. Някои желаят да ги извърнат или да са други хора. Но единствено тази формула би събрала болшинство. Ще е още постабилна, в случай че има един пост и за останалите “, сподели още Борисов. Според него преди да се предложат за гласоподаване в Екологичен потенциал другите кандидатури би трябвало да се реализира консенсус.

„ Защото, в случай че не го изберат, ние този човек действително го съсипваме и той изчезва от политическата сцена “, сподели българският министър председател. По думите на Бойко Борисов Кристалина Георгиева има поддръжката на Италия и на Вишеградската четворка за ръководител на Европейска комисия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР