Глухарчетата са растения, които често срещаме в градини и паркове.

...
Глухарчетата са растения, които често срещаме в градини и паркове.
Коментари Харесай

Глухарчето: Безценен източник на витамини и антиоксиданти

Глухарчетата са растения, които постоянно срещаме в градини и паркове. Много хора не им отдават огромно значение, само че в действителност те имат лековити свойства, които си заслужават да бъдат прегледани. Ето за какво глухарчетата са същински подарък от природата.

Източник на витамини

Хранителното наличие на глухарчето крие огромни изгоди здравето ни. От корена до цвета, глухарчето съдържа разнообразни субстанции като минерали, витамини и фибри. Зелената част на глухарчето може да се вложи в разнообразни предписания за салати. Тя е богата на витамини А, C, К, Е.

Нещо повече - глухарчето обезпечава значими минерали за тялото ни като желязо, калций и магнезий. Коренът на растението съдържа потребни фибри. Те пък усъвършенстват храносмилането и форсират метаболизма.

 чай от глухарче

Съдържа антиоксиданти

Глухарчето съдържа антиоксиданти и това е една от аргументите за използването му в доста медицински процедури. Тинктурата от глухарче се употребява необятно в битката с токсичните субстанции и вирусите.

Помага при възпаления

Глухарчето оказва помощ при възпаления, породени от разнообразни заболявания, заради наличието на биоактивни съставки. С времето възпаленията могат да се окажат извънредно нездравословни за тъканите на тялото ни. За благополучие третирането на възпалени зони с разтвор от глухарче мигновено усъвършенства положението на засегнатата област.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР