Глобите за неспазване на европравилата по отношение на личните данни

...
Глобите за неспазване на европравилата по отношение на личните данни
Коментари Харесай

ЕС е наложил рекордни глоби за защитата на личните данни през 2021 г.

Глобите за неспазване на европравилата във връзка с персоналните данни непрекъснато се усилват. Според отчет на правната адвокатска фирма DLA Piper единствено за 2021 година глобите към фирмите поради нарушение на Европейския правилник за отбрана на персоналните данни (GDPR) са скочили седем пъти по отношение на миналата година, достигайки общо 1,1 милиарда евро. Това удостоверяват и данни на различен анализатор - Atlas VPN.

Рекордни наказания са били наложени на американския търговец на дребно Amazon.com и на дъщерното сдружение на Фейсбук - WhatsApp. На Amazon.com Службата за отбрана на персоналните данни на Люксембург е постановила да заплати 746 млн. евро, само че компанията сега апелира. Огромна гроба отнесе и WhatsApp (225 млн. евро) от исландския регулатор след следствие, поискано от Европейската комисия и почнало още през 2018 година, поради липса на бистрота при потреблението на персоналните данни на потребителите.
Германия вкара безмилостни санкции при неспазване на ограниченията
Германия усили размера на санкциите, налагани при неспазване на противоепидемичните ограничения. По информация на DW, представена от БГНЕС, при...
Прочети повече
Сред отличниците по налагане на санкции в Европейски Съюз са Испания с 351 санкции на обща стойност 36,7 млн. евро и Италия със 101 глобени компании за към 90 млн. евро. Трета изненадващо се подрежда Румъния с 68 санкции на обща стойност 712 хиляди евро.

Данните сочат, че от влизането в действие на европейския правилник през 2018 година, на бизнес фирмите се е налагало да заплащат все по-големи санкции. През 2018 година те са били в размер на 436 хиляди евро. През идната година сумата е достигнала 72 млн. евро. През 2020 година общите санкции към този момент са били общо 171 млн. евро.

 

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР