Глобалното затопляне и стопяването на вечните ледове могат да доведат

...
Глобалното затопляне и стопяването на вечните ледове могат да доведат
Коментари Харесай

Прогноза: Глобалното затопляне може да пробуди опасни вируси

Глобалното стопляне и стопяването на безконечните ледове могат да доведат до „ събуждане “ на непредвидени с непредсказуеми последствия за човечеството, сподели лауреатът на Нобелова премия за мир Рае Квон Чунг пред РИА Новости на Източния стопански конгрес.

Според него, заради топенето на ледовете в тайгата и тундрата на Сибир, античните заболявания и вируси от този район може да се „ разсънят “ още веднъж. Той прикани да се обърне особено внимание на рисковете, свързани с топенето на безконечната заледеност, съобщи БГНЕС.
 Най-високата температура в историята на Европа е измерена в Сицилия Най-високата температура в историята на Европа е измерена в Сицилия
Град в Сицилия е записал най-високата температура в историята на Европа, написа английското издание The Independent, като се базира...

" Не можете да предвидите кой вирус, съществувал в праисторическата епоха или преди стотици хиляди години, може да се появи още веднъж. Те се връщат... Сигурен съм, че има всевъзможни вируси, с които в никакъв случай до момента не сме се сблъсквали ", сподели Рае, добавяйки, че човечеството би трябвало да бъде квалифицирано за сходни провокации и да реагира бързо на тях.

По-рано съветски учени обърнаха внимание на обстоятелството, че топенето на безконечните ледове заради стоплянето на може да докара до появяването на части от антични екосистеми, в това число вируси, на повърхността. Например откриватели към този момент оповестяват, че в останките на мамути е открит антракс.

Източният стопански конгрес (EEF) се организира на 2-4 септември в кампуса на Далекоизточния федерален университет във Владивосток. Основната му тематика тази година са новите благоприятни условия за Далечния изток в изменящия се свят.

Още от КЛИМАТ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР