Глобалното затопляне и покачването на температурите започват да влияят все

...
Глобалното затопляне и покачването на температурите започват да влияят все
Коментари Харесай

Зомби вирусът: Как светът ще се предпази от разбуждането на древните болести

Глобалното стопляне и покачването на температурите стартират да въздействат все по-силно на арктическия климат. Учените към този момент предизвестиха, че античните вируси, заровени надълбоко под безконечните ледове, могат да се трансфорат в нова опасност за човечеството. И естествено опасност за нови пандемии.
През последната една седмица се заприказва за „ зомби вирус ” от Сибир и дали той съставлява действителна опасност за хората.
Проучване от 2023 година на екип, който е изследвал заболяванията под сибирските ледове, разпознава 13 мегавируса, които могат да заразят хората. Един от тях датира отпреди 48 хиляди години.
В челните редици на опасенията на тези учени е по какъв начин актуалната човешка имунна система ще реагира на по този начин наречените „ зомби вируси “.
Като се имат поради евентуалните нови направления за мореплаване и минни интервенции, които могат да зародят в северната част на Арктика, когато ледът се топи, излагането на хората на тези вируси може да сътвори благоприятни условия за зараза и световно разпространяване.
В резултат на това учените са почнали да възнамеряват мрежа за наблюдаване на Арктика, която да открива ранни случаи на болести, породени от античните микроорганизми. Освен това, това ще обезпечи карантина и експертно здравно лекуване за инфектирани хора в опит да се овладее евентуално огнище и да се попречи на инфектираните хора да изоставен района.
" Това е по-скоро един научен боязън. С покачването на международната температура стартира и разтапяне на вечнозамръзналите елементи на Земята. В тези райони има лед, който е на десетки, стотици, хиляди, даже на милиони години. И в него - доста надълбоко защитени от светлина и от О2, е доста евентуално да има вируси, които ние не сме срещали досега ", разяснява преди ден доктор Аспарух Илиев. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР