Глобалното затопляне е причина за най-горещия ден в аржентинската Антарктида,

...
Глобалното затопляне е причина за най-горещия ден в аржентинската Антарктида,
Коментари Харесай

На Антарктида живакът удари 18,3 градуса

Глобалното стопляне е причина за най-горещия ден в аржентинската Антарктида, регистриран откогато се водят измерванията, сигнализира " Грийнпийс ”. По обед в четвъртък, 6 февруари, температурата в базата на изследователската станция Есперанса се качи до 18,3 градуса. Това е най-високият индикатор от 1961 година съгласно Националната метеорологична работа, написа Inew.bg.

Предишният връх беше 17,5 градуса на 24 март 2015 година

Новият връх е " фрапантен, несъмнено, само че за жалост не е неочакван, тъй като Антарктида се затопля дружно с останалата част от планетата ", разяснява Фрида Бенгсон, специалистка на " Грийнпийъс ” по морска среда.

В Марамбио, друга аржентинска база в Антарктида, температурата на 6 февруари доближи 14,1 градуса по Целзий, което го прави най-горещия ден там от 1971 година

Новите данни се случват в границите на десетилетие от температурни върхове на планетата ни, а 2019-а бе втората най-гореща година, откогато се вършат температурни доклади. 2020 година стартира със същата наклонност, предишният месец беше най-горещият януари.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте забр
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР