Глобалният въздушен трафик няма да се върне към нивата, наблюдавани

...
Глобалният въздушен трафик няма да се върне към нивата, наблюдавани
Коментари Харесай

IATA с прогноза кога световният въздушен трафик ще се върне към предкризисните нива

Глобалният въздушен трафик няма да се върне към равнищата, следени преди пандемията на ковид минимум до 2024 година, заяви във вторник Международната асоциация за въздушен превоз (IATA), представена от БНР.

" Несигурността по отношение на времето на отварянето отначало на границите е главният фактор. Сега чакаме равнищата на 2019 година да не бъдат достигнати до 2024 година, което е година по-късно от това, което чакахме в средата на месец май. Прогнозата зависи от това по какъв начин страните съумяват да " управляват вируса ", съобщи конференция основният икономист на IATA Брайън Пиърс. 

Според него, новите английски ограничавания за пътуванията от Испания " основали огромна неустановеност ", визирайки решението на държавното управление в Лондон да наложи 14-дневна карантина на идващите от Испания.

" Това, което не виждаме, е всеобхватно преотваряне, изключително за дългите дистанции, изключително за междуатлантическите пътувания ", сподели той и добави: " Всяко възобновяване през втората половина на годината ще бъде по-бавно, в сравнение с се надявахме, предвид на по-слабото от прогнозите възобновяване през май и юни ".

Поради увеличението на броя на инфектирани с Covid-19 в някои страни, преотварянето на интернационалните граници ще отнеме повече време, в сравнение с беше планувано по-рано, уточни Пиърс.

За 2020 година като цяло IATA към този момент чака спад на световния въздушен трафик с 63%, което е по-лоша прогноза от миналата за намаляване с 55 на 100, добави той. 

IATA, която включва 290 самолетни компании от целия свят, планува приходите на тези компании да бъде понижен на половина през актуалната година по отношение на 2019 г. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР