Глобалният център за сътрудничество Европейския съюз-Китай ще заработи в София.

...
Глобалният център за сътрудничество Европейския съюз-Китай ще заработи в София.
Коментари Харесай

В София откриват Глобален център за партньорство между Китай и Европа

Глобалният център за съдействие Европейския съюз-Китай ще проработи в София. В наличието на министър председателите на 16 страни от Централна и Източна Европа и Китай, министър председателите на България - Бойко Борисов, на Хърватия - Андрей Пленкович и Китай - Ли Къцян, подписаха съглашение и откриха паметната плоча за Центъра.

Глобалният център ще дава експертиза на китайски и европейски компании, които желаят да вършат бизнес в Европейски Съюз и Китай.

София и Пекин се споразумяха и за създаване на логистичен център край Варна, както и за увеличение на износа на земеделска продукция. В 15 града на Китай ще проработят изнесени визови центрове.

Форумът ще се запомни и с това, че тази година Гърция се причисли и форматът от 16 се трансформира на 17+1. Сърбия, Румъния и Хърватия подписаха контракти с Китай за над 700 млн. евро в границите на самодейност " Един пояс, веднъж ".

А след среща сред Бойко Борисов и румънския министър председател Виорика Дънчила стана ясно, че до 10 дни ще бъдат направени първите копки на стоежа на моста Зимниче-Свищов.
 © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР