Глобалният платежен гигант Visa затвърждава визията си за светлото бъдеще

...
Глобалният платежен гигант Visa затвърждава визията си за светлото бъдеще
Коментари Харесай

Visa приготви 100 милиона долара за инвестиции в разработването на генеративен изкуствен интелект

Глобалният платежен колос Visa затвърждава визията си за светлото бъдеще на изкуствения разсъдък (ИИ) в търговията и сетълментите, създавайки нов фонд за вложение в компании, разработващи генеративни ИИ-модели. Visa разгласи самодейността си на 2 октомври, като тя ще бъде на стойност 100 милиона $ и ще се ръководи от световното корпоративно капиталово звено на компанията, Visa Ventures, което работи в поддръжка на нововъведенията в заплащанията и търговията от 2007 година насам.

Генеративният изкуствен интелект е технология, която може да основава разнообразни типове наличие, в това число текстове, изображения, музика и други, а нашумелите чатботове, като ChatGPT на OpenAI и Bard на Гугъл, демонстрират чудесно нейните благоприятни условия. Според основния продуктов и стратегически шеф на Visa Джак Форестел, технологията има обещаващо бъдеще във финансовия свят:

„ Въпреки че огромна част от генеративните ИИ-модели за момента са фокусиран върху осъществяването на задания, свързани със основаването на наличие, тази технология скоро освен ще промени метода, по който живеем и работим, само че също по този начин доста ще промени и търговията по способи, които би трябвало да се научим да разбираме. “

С този собствен ход Visa показва последователността си в използването на ИИ-технологии в своята екосистема. Компанията е една от първите в света, която е пионер в потреблението на новаторски решения в системите си за осъществяване на заплащания, като през 1993 година внедрява сходна на изкуствен интелект технология за ръководство на риска и оправянето с измами. Съобщава се, че през 2022 година системата на Visa за мониторинг в действително време на рисковите заплащания, Visa Advanced Authorization, е помогнала за попречване на финансови загуби в размер на към 27 милиарда $.

През 2021 година Visa също по този начин показа VisaNet +AI – пакет от основани на ИИ услуги, фокусирани върху поправяне на закъснения и обърквания при ръководството на салда по сметки и други проблеми на финансовите институции в ежедневните разплащания. Някои от инструментите в пакета VisaNet +AI включват Smarter Stand-In Processing, който има за цел да усъвършенства потребителското преживяване при осъществяване на заплащания по време на систематични спирания, и Smarter Posting, който оказва помощ да се даде опция на потребителите за по-бързо осъществяване на заплащания и да се понижи объркването от вероятно закъснение.

Освен за бъдещето на технологиите, основани на изкуствен интелект, Visa също по този начин е оптимистична по отношение на потреблението на криптовалутите и блокчейн технологията в разплащателните системи. През април 2021 година компанията показа проектите си за основаване на нов крипто артикул, който е предопределен да подтиква необятното приемане на обществените блокчейн мрежи и заплащанията със постоянни монети.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР