Глобалният индекс на организираната престъпност за 2023 г. нарежда Сърбия

...
Глобалният индекс на организираната престъпност за 2023 г. нарежда Сърбия
Коментари Харесай

Сърбия е шампион по организирана престъпност за 2023 г. в Западните Балкани

Глобалният показател на проведената престъпност за 2023 година подрежда Сърбия измежду трите страни с най-високо равнище на проведена престъпност в Западните Балкани. Същевременно, въз основа на този показател, Косово е с най-ниско равнище на престъпност в района, заяви „ Коха “.

Въз основа на данните от този показател през 2021 година Косово е имало най-ниското равнище на престъпност в Западните Балкани с 5,19 пункта, до момента в който тази година то е оценено с 4,97 пункта, като още веднъж се подрежда преди всичко, следвано от Северна Македония с 5,03. Нивото на непоклатимост е оценено с 5,08 пункта, до момента в който през 2021 година то е било 4,42 пункта и се подрежда на трето място след Северна Македония и Албания.

Сърбия още веднъж е оценена с най-високо равнище на престъпност - 6,22 пункта, следвана от Черна гора с 5,90 пункта и Босна и Херцеговина с 5,85 пункта.

В своята оценка Глобалният показател на проведената престъпност се основава на три съществени детайла: Обхватът, мащабът и въздействието на 15 незаконни пазара, структурата и въздействието на пет типа незаконни субекти, съществуването и способността на страните да бъдат устойчиви на проведената престъпност, измерени в 12 градивни детайла на устойчивостта./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР