Глобалният доставчик на свързаност и телеком услуги Нетера финансира четири

...
Глобалният доставчик на свързаност и телеком услуги Нетера финансира четири
Коментари Харесай

Нетера подкрепя наука, образование и млади таланти

Глобалният снабдител на съгласуваност и телеком услуги Нетера финансира четири дела, свързани с просвета, обучение и развиване на гении.

Компанията стана спонсор на школа по уеб програмиране в Училищната Телерик Академия за образователната 2022-2023 година, на факултета по телекомуникации в Техническия университет – София, на звезден тим от млади естествоизпитатели за присъединяване им в интернационално съревнование и на Софийския фестивал на науката.

Целта на компанията е да поддържа младежите, които желаят да се занимават с просвета, телекомуникации и програмиране, да развиват гениите си и да реализират високи резултати.

Учениците, които завършат школата за програмиране на Телерик Академия с най-голям триумф, ще получат опция за стаж в Нетера.

Отличниците от факултета по телекомуникации в Техническия университет също могат да стартират стаж и работа след дипломирането си. Двама от приключилите през тази година магистри към този момент работят в Нетера.

Третата идея, която компанията поддържа, е обвързвана с български тим от млади естествоизпитатели. През 2021 година те завоюваха златните медали и станаха безспорни първенци на Международния шампионат на младите естествоизпитатели (International Young Naturalists Tournament – IYNT).

Нетера с горделивост ги поддържа да вземат участие в влиятелния шампионат и през 2022 година Той ще се организира от 21 до 28 август в Грузия.

По традиция всяка година Нетера е сътрудник и на Софийския фестивал на науката. През 2022 година той ще е на 8 и 9 октомври в София тех парк. По време на събитието компанията организира три работилници.

В първата от тях участници в радиолюбителския клуб на Нетера LZ1KRN демонстрират по какъв начин се популяризират радиовълните, по какъв начин се работи с радиостанция и дават инсталация на посетителите да се свързват с други радиолюбители по света.

Втората работилница е за кинолюбители. В нея водещи са известни български артисти, продуценти и други експерти от сектора.

Третата работилница тази година ще бъде със специфичното присъединяване на тима от естествоизпитатели, показали България на интернационалния шампионат. Те ще покажат част от своите опити на публиката.

„ Ние имаме вяра, че е значимо освен да знаеш доста, а и да използваш това, което знаеш. Практическите умения дават на младите гении опция да намерят своя сполучлив път в един все по-технологичен и динамичен свят, и ние от Нетера сме повече от щастливи да помогнем в това начинание! “ – разяснява Венцислав Петров, началник „ Човешки запаси и администрация “ в Нетера.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР