Глобалните температури през последните седем дни са били най-високите на

...
Глобалните температури през последните седем дни са били най-високите на
Коментари Харесай

Последната седмица е с най-високи температури на Земята

Глобалните температури през последните седем дни са били най-високите на планетата откогато се води статистика. Това демонстрират данни на Организация на обединените нации след първичен разбор, написа „ Гардиън “.

„ Глобалното стопляне е отвън надзор. Ако продължаваме да бавим основните ограничения, които са нужни, вървим към пагубен сюжет “, разяснява Антониу Гутериш.

Средната световна температура на въздуха през последната седмица е била 17,18 градуса по Целзий. Това е с 0,04 градуса повече от всички други седмици в 44-годишната история на статистиката.

Учените са безапелационни, че световното стопляне навлиза в нова, неразучена територия. Загряването на планетата поради антропогенните процеси на човечеството, както и завръщането на „ Ел Ниньо “ ще докара до още по-катастрофални промени.

Организация на обединените нации удостовери за завръщането на спорадичния метеорологичен модел, като последният „ Ел Ниньо “ беше през 2016 година – най-горещата година в историята. Но със сегашните измервания е допустимо 2023 година да я задмине.

Причината за извънредно високите температури през последните седмици е меката зима в Антарктида. Части от континента и наоколо до океана са записали температури с 10-20 градуса по Целзий по-високи от междинните през 1979-2000 г.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР