Глобални инвестиции на стойност 2.7 трилиона долара на година са

...
Глобални инвестиции на стойност 2.7 трилиона долара на година са
Коментари Харесай

Нетната нула ще струва 2.7 трлн. долара годишно на света

Глобални вложения на стойност 2.7 трилиона $ на година са нужни, с цел да се реализиран заложените цели за чисти нулеви излъчвания до 2050 година Това показва нова прогноза на консултантската компания Wood Mackenzie, представена от профилирания уебсайт ESGnews.bg.

С парите светът ще си " купи " и ограничение на световното стопляне до 1.5 градуса по Целзий през този век по отношение на прединдустриалните равнища. А съгласно учените единствено по този начин можем да избегнем необратимите резултати от климатичните промени. Много държавни управления по света към този момент са си сложили за цел реализиране на нулеви чисти излъчвания доникъде на века, с цел да се слагат под надзор температурите.

С отчета Wood Mackenzie предизвестява, че множеството страни няма да съумеят да изпълнят поставените цели до 2030 година (намаляване на излъчванията на парникови газове с 55%), както и че са доста надалеч от крайната цел до 2050 година

Нетната нула значи, че всички отделени излъчвания би трябвало да се всмукват още веднъж от атмосферата, океаните и горите.
Декарбонизация на енергийния бранш
Според ООН обещанията на държавните управления по света няма да съумеят да лимитират покачването на температурите до 1.5 градуса, като даже са напът да причинят стопляне с 2.5 градуса до 2050 година

Според Wood Mackenzie единствено за декарбонизацията на енергийния бранш са нужни по 1.9 трилиона $ на година. За да се реализира заложената цел за световната температура, са нужни общо 2.7 трилиона $. Близо 75% от тези средства ще са нужни за секторите на енергетиката и инфраструктурата.

Постигането на задачата за ограничение на покачването на температурите от 1.5 градуса е извънредно предизвикателство. Това е изцяло допустимо да се случи, само че зависи напълно от дейностите, които ще предприемем през този век “, споделя Саймън Флауърс, ръководител на Борда на шефовете и основен анализатор на Wood Mackenzie.

Докладът показва още, че възобновимите енергийни източници би трябвало да станат най-съществен снабдител на сила за електрификацията на превоза и производството на зелен водород.

Петролният и газов бранш към момента имат водеща роля при преходния интервал.

Налице в идващите години ще е естественото им привършване, което значи, че ще е нужно предлагането да се попълня от други източници, с цел да вървим към осъществяването на задачите за нулеви излъчвания “, споделя Фараж Шарма, вицепрезидент на Wood Mackenzie и един от водещите създатели на отчета.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР