Глобалната война за таланти увеличи разходите на компаниите за заплати(снимка:

...
Глобалната война за таланти увеличи разходите на компаниите за заплати(снимка:
Коментари Харесай


Глобалната война за таланти увеличи разхо


Глобалната война за гении усили разноските на фирмите за заплати
(снимка: CC0 Public Domain)

Френската софтуерна компания Dassault Systemes предвижда по-нисък действен марж за 2022 година, защото чака, че ще би трябвало да изплаща по-високи заплати заради световната „ война за таланти”.

Производителят на програмен продукт за 3D дизайн планува оперативна облага за цялата година в диапазона 32,7-33,1%. През 2021 година компанията доближи марж от 34,5%, отбелязва.

„ Налице е война за гении. Затова ще имаме известна инфлация на заплатите. Трябва да продължим да наемаме интензивно в някои региони”, разясниха новоназначеният основен финансов шеф Рувен Бергман и основният действен шеф Паскал Далоз.
още по темата
Dassault Systemes означи мощен напредък през 2021 година, подкрепят от световното прекосяване към онлайн-бизнес.

Приходите на компанията са нарастнали с 9% до 4,86 милиарда евро, което е повече от плануваните от анализаторите 4,84 милиарда евро. Очаква се тази инерция да продължи и през 2022 година

Компанията публично разгласи назначението на Бергман за финансов шеф – роля, която, съгласно компанията, той е почнал да извършва при започване на годината.

Далоз, който до този миг съчетаваше и двете отговорности (на финансов шеф и основен действен директор), ще се концентрира върху дилемите си като основен действен шеф.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР