Глоба заради липса на достатъчен брой тоалетни бе наложена на

...
Глоба заради липса на достатъчен брой тоалетни бе наложена на
Коментари Харесай

Кафене в Асеновград отнесе глоба заради недостатъчен брой тоалетни

Глоба поради липса на задоволителен брой тоалетни бе наложена на притежатели на кафене в Асеновград. На 09.11.18 година към 10:30 ч. е била осъществена инспекция от органите на Комисия за отбрана на потребителите (КЗП)-Пловдив в асеновградско кафене. Инспекцията се е провеждала във връзка спазване наредбите на „ Закона за туризма “ и „ Наредбата за категоризиране при предложение на туристически услуги “ и сходството им със съответната категория. Туристическият обект се обитава в жилищна постройка на сутеренен етаж в Асеновград. Проверката е открила, че обектът е в работен режим и обслужва клиенти. На входа е сложена табела с информация за работното време – от 07:00 ч. до 19:00 ч., както и данни за търговеца и адрес на ръководство.
Заведението разполага със закрита комерсиална зала с самостоятелен бар плот и с общо 22 места за консумация, изясняват в протокола инспекторите. На открита повърхност пред заведението са ситуирани места за открита консумация - 21 маси с общо 84 седящи места. В обекта има и работещо фискално устройство, като за осъществените продажби се издават касови бележки. Накрая било открито, че туристическият обект разполага с общо 116 места и има единствено една тоалетна клетка. В случая, заведението има издадена категория „ една звезда “. Изискванията за това равнище, при потенциал до 60 места, би трябвало да има една тоалетна клетка за дами и една за мъже. Над 60 места - към този момент се изисква една тоалетна клетка за дами и две за мъже , при категория „ една звезда “. За нарушаването на притежателите е наложена имуществена глоба в размер на 1 100 лв., съгласно Закона за турзма.
Поставено му е минималното наказване за сходно " нарушение ", защото е налице скорошна смяна на собствеността на сдружението, стопанисващо обекта, първото нарушаване е и няма настъпили вреди, се изяснява в правосъдния акт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР