Глоба от два милиона евро наложи гръцкото министерство на развитието

...
Глоба от два милиона евро наложи гръцкото министерство на развитието
Коментари Харесай

Глоба от 2 милиона евро на компания за заблуждаваща промоция в Гърция

Глоба от два милиона евро наложи гръцкото министерство на развиването на компанията KOTSOVOLOS (Диксънс) за заблуждаваща промоция след инспекция на Междуведомственото звено за надзор на пазара. Глобата се отнася за нарушаване на член 15, параграф 2а от закона № 4177/2013 (за подвеждащи отстъпки). 

По-конкретно в онлайн магазина на сдружението е открито, че предоставената информация за съответни артикули, продавани в режим на понижение, не включва продажната цена преди и след използване на понижението.

KOTSOVOLOS е най-голямата верига за електроника в Гърция. Първият магазин е открит в Атина през 1950. Фирмата оперира посредством своите над 104 магазина и повече от 2,000 чиновници. От септември 2004 главен акционер в групата е Dixons Group.

„ Казахме и го правихме. Ще продължат инспекциите и налагането на санкции, като единственият аршин е осъществяването на закона. Пазарът не е ничия благосъстоятелност, той има закони и правила за работа за всички. Ние направляваме пазара, пазиме потребителя. Няма да допуснем безсрамие. Нарушителите ще бъдат глобени “, съобщи министърът на развиването Костас Скрекас.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР