Глоба до 5000 лева грози петима мъже, у които при

...
Глоба до 5000 лева грози петима мъже, у които при
Коментари Харесай

До 5 хил. лв. глоба за петима, яли таралежи

Глоба до 5000 лв. грози петима мъже, у които при инспекция на полицейски чиновници бяха открити 12 живи таралежа. Мъжете са признали, че ловят таралежите, с цел да се хранят с тях.

На поданици на село Минзухар, община Черноочене в област Кърджали, е направило усещане, че в понеделник вечерта непознати лица обикалят региона. Хората се обадили на полицията и патрул от полицейския сектор в Черноочене спрял автомобил „ Мерцедес “ за инспекция с петима мъже – двама от старозагорското село Бъдеще, двама от димитровградското Ябълково и един от хасковското Клокотница, оповестяват от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Хасково.

При огледа е открито, че лицата транспортират 12 таралежа в зелена брезентова торба. При разпита им е открито, че те ловят таралежи благодарение на подготвено куче, с цел да се прехранват с тях.

На петимата са формирани актове по Закона за биологичното многообразие. Санкцията за физически лица е от 100 до 5000 лв..

Таралежът е предпазен тип за България, включен е в Приложение №3 към член 37 от Закон за биологичното многообразие. Във връзка с член 38, алинея 1, т. 1 за животинските типове от приложение №3 са неразрешени: „ всички форми на съзнателно хващане или ликвидиране на екземпляри с каквито и да е уреди, средства и способи ”.

Таралежите са пуснати от чиновниците на Министерство на вътрешните работи в естествената им среда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР