Гликоловата киселина се счита за златния стандарт на химическите ексфолианти.

...
Гликоловата киселина се счита за златния стандарт на химическите ексфолианти.
Коментари Харесай

Кой е по-ефективен при потене - гликоловата киселина или дезодорантът

Гликоловата киселина се смята за златния стандарт на химическите ексфолианти . Благодарение на способността ѝ да се оправя с всички проблеми - от признаци на стареене до потъмняване и прекалено произвеждане на себум, кожни лекари от епохи я употребяват в процедурите си за грижа за лицето и тялото.
 Дезодорантите, антиперспирантите и по какъв начин да изберем верния артикул
Дезодорант или антиперспирант - какво да изберем против потене

Без терзания през топлите месеци

Но през 2021 година консуматори на TikTok всеобщо започнаха да употребяват гликоловата киселина и за подмишниците - като средство, което замества дезодоранта. Дали обаче това е удачно и дали в действителност прави работа - ето какво споделят експертите по въпроса.

Гликоловата киселина е " една от най-малките алфа-хидрокси киселини, или AHA , и е с по-ниско молекулно тегло от другите киселини. Това ѝ разрешава да проникне по-дълбоко по-ефективно в кожата ", изяснява Марта Виера, сертифициран кожен лекар от Флорида. " Получена от растения като захарна тръстика, тя отслабва връзките сред клетките на кожата и по тази причина работи като отличен ексфолиант с минимално раздразнение. Добре известна е и със способността си да предизвиква производството на колаген. "
 Снимка 620016

Що се отнася до това дали може да замести дезодоранта, Виера споделя изрично, че гликоловата киселина не може да направи нищо по повод понижаване на изпотяването . Но защото това е киселина с по-ниско от рН на кожата ни, тя може да помогне за отбиване на бактериите в региона на подмишниците, които предизвикват неприятните миризми.

Така че, в случай че целим да понижим телесната миризма в тази област, гликоловата киселина може да свърши работа.

Освен че се оправя с неприятната миризма на тялото, киселината има и други преимущества за подмишниците. " Тя не е избелващо средство, само че е ефикасен метод за отнасяне на хиперпигментации . Така че, в случай че желаеме да изсветлим подмишниците си, то киселината ще помогне ", споделя още Виера.
 Снимка 620017

Гликоловата киселина може да е подобаваща и за тези, които бръснат подмишниците си , защото попречване врастването на косми.

Но защото подмишниците са деликатна зона с високо равнище на търкане, от значително значение е да се подхожда деликатно при третирането им. Всеки артикул за лице, съдържащ по-малко от 10% гликолова киселина е подобаващ от позиция на фактора на раздразнение. А третирането е елементарно - просто се напоява памучен тампон и се прокарва върху зоната.
 Потта, потенето, петната по облеклата и по какъв начин да се оправим с тях
Как да се оправим с петната от пот по облеклата

С помощта на няколко елементарни правила

Предимство на гликоловата киселина е и че е подобаваща даже за сензитивна кожа , написа InStyle. Все отново, това не значи, че тя в никакъв случай не може да раздразни, предизвестяват експертите.

Ключът е да не се употребява всеки ден, да се заобикалят високи концентрации и да не се комбинира с други дейни, склонни да провокират раздразнения, съставки като ретинол да вземем за пример. В противоположен случай може да се стигне до нежелана сухота, еритема, раздразнение и инфектиране.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР