“Гледах две момиченца и имах много свободно време. Покрай техните

...
“Гледах две момиченца и имах много свободно време. Покрай техните
Коментари Харесай

Българка е носителка на „Тортен оскар“ frognews.bg

“Гледах две момиченца и имах доста свободно време. Покрай техните рождени дни, започнах да върша бисквити ”, споделя дамата.

В началото стартира с по-прости дизайни, с времето обаче провокира себе си и опитва с разнообразни форми и техники. Така от занимание, с което запълва свободно си време, украсата на бисквити се трансформира в най-голямата пристрастеност на Силвия. “Впоследствие започнах да ги върша освен рисувани, а моделирани върху бисквитата ”, изяснява Силвия, която прави всичко на ръка, оповестява още Нова телевизия.

Престижната номинация в “Тортените Оскари ” получава с помощта на голям брой извоювани състезания по целия свят - последният от тях - в Лондон. На тазгодишното издание на състезанието, чиято тематика е Хелоуин, печели първа премия в категория “Мъфини ”, както и най-голямото отличие в сладкарската конкуренция - Best in show.

Наградата печели със своя екран на вещици, които стоят върху тикви. За изработката му са нужни повече от 6 седмици.

.
Сладките творения на Силвия стават част и от празненствата по случай платинения празник на към този момент починалата кралица Елизабет ll. “Моят брачен партньор е англичанин и е посланик, по тази причина бяхме поканени. Беше доста вълнуващо! ”, споделя още Янковска. За тържеството тя би трябвало да изготви макетна торта и 100 бисквити. За изработката единствено на една от тях - рисувана на ръка, лишава към час и половина на сладкарката.

Освен от своите пътешествия, Силвия черпи ентусиазъм и от едно от огромните имена в българската живопис - художникът Владимир Димитров - Майстора. Неговите картини изобразява върху бисквити, които показва в Румъния, където живее 8 месеца. “Там имаше самодейност, в която всеки трябваше да направи някаква храна от страната, от която идва. Реших да показва Владимир Димитров - Майстора и направих неговите картини на бисквити ”, споделя Силвия. “Майсторът ми е доста обичан български художник. Затова си го избрах. Има необикновено чувство за цветове и го усещам доста непосредствен до това, което аз върша, като цветове ”, добавя тя.

След огромното отличие, Силвия признава, че се отдръпва от надпреварите като участник и влиза в ново амплоа - това на жури. Въпреки това няма да се откаже от това да прави бисквити, тъй като това е най-голямата й пристрастеност.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР