Главоболието мъчи всички. Всеки човек на земята периодично страда от

...
Главоболието мъчи всички. Всеки човек на земята периодично страда от
Коментари Харесай

6 точки, които бързо премахват главоболието

Главоболието мъчи всички. Всеки човек на земята от време на време страда от неприятните болки – и не дай Боже да прераснат в същинска мигрена, могат да извадят от равновесие даже здрав мъж. 

Разбира се, признаците може да се спрат с хапчета, само че от това страда черният дроб. А може да се употребяват и акупресурни способи на лекуване, с цел да се отстранен неприятните чувства единствено за минути и без всевъзможни последици за организма. 

Няма нищо комплицирано в масажа на акупресурните точки, а и самата поцедура трае най-много минута. Настанете се комфортно, постарайте се да отпуснете всички мускули на тялото. Не е належащо да натискате обласста, масажирайте с леки кръгови придвижвания. Ефектът ще се усети или още по време на масажа, или 10 минути след него. 

Лечебните точки при главоболие

Точката Цзюй-Ляо

 китайска-точка-масаж

От двете страни на ноздрите, някъде в средата на мимическите бръчки и на една линия с очите се намира точката цзюй-ляо. За пръстите е доста елементарно да намерят дребните падини в долната част на скулите. Масажът върху тези точки мигновено способства отварянето на синусите, като се понижава и равнището на главоболие и зъбобол.

Точката Хъ-Гу

 китайска-точка-хъ-гу

Между палеца и показалеца е ситуирана точката хъ-гу. Масажът на това място облекчава мощната болежка в гърба и отпуска мускулите на шията.

Точката Тян-Чжу

 китайски-масаж-на-точки

Вероятно постоянно сте масажирали тези точки в несъзнателни опити да свалите напрежението от врата си и главоболието. Тян-чжу се намира в задната страна на главата, при започване на гръбначния дирек. Масажът оказва помощ при запушен нос, отмалялост в очите и даже мощна мигрена.

Точката Цуан-Чжу

 китайски-масаж

По-скоро това са две точки, ситуирани симетрично при започване на веждите. Цуан-чжу би трябвало да се масажира тъкмо една минута с леко натискане на пръстите.

Точката Ин-Тан

 точката-ин-тан

Чували ли сте за третото око? Ето го и него, най-малко по този начин настояват китайските мъдреци. Точката се намира тъкмо сред веждите, в центъра на челото. Впрочем, масажирането на ин-тан оказва помощ да се понижи и умората в очите, което за офис служащите е същински подарък.

Точката Той-Вей

Напипайте с пръсти дребна хлътналост, на към сантиметър по-нагоре от края на ухото. Това е точката той-вей – такава има и от другата страна на главата. Няколко деликатни натискания върху региона могат да прогонят даже мигрената.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР