Главоболието, което се появява в отговор на промяната на времето

...
Главоболието, което се появява в отговор на промяната на времето
Коментари Харесай

Студът причинява главоболие

Главоболието, което се появява в отговор на смяната на времето или неочаквани промени в атмосферното налягане, е познато на доста хора. Мразовитото време може да провокира сходна реакция в тялото, когато човек излиза на открито. Тези мъчителни чувства нямат нищо общо със положението на мозъчните съдове, в случай че индивидът няма високо кръвно, сподели неврологът доктор Александър Будик.

" Мозъчните съдове имат своя, специфична регулация. Докато горното, систоличното кръвно налягане не се увеличи до 200 мм, системите, които стабилизират кръвния поток в мозъка, работят съответно и нищо не се случва на съдовете, в това число и на студа " , добави Будик.

Според него главоболието, което се получава при студа, зависи от чувствителността на кожните рецептори.

" Ако човек излезе на открито и почувства главоболие с внезапна смяна в температурата на въздуха, това не е страшна патология. Това е реакцията на тялото към температурните индикатори. Рецепторите са ситуирани по целия скалп, с нараснала сензитивност могат да бъдат прекалено раздразнени в студа, тъй че може да се появи главоболие ", сподели неврологът.

За да предотвратите това, задоволително е да носите шапка, поучава експертът.

Някои хора може да имат характерен вид главоболие, обвързвано със студа. " Това е главоболие, което се появява при ястие на нещо студено, да вземем за пример сладолед. Чувствителните окончания в устата са толкоз раздразнени, че стартира главоболие. Това не е стеснителен признак и не е признак за нищо по-особено ", изясни Александър Будик.

Източник: БГНЕС
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР