Главоболие, възпалено гърло и хрема са най-често съобщаваните симптоми, свързани

...
Главоболие, възпалено гърло и хрема са най-често съобщаваните симптоми, свързани
Коментари Харесай

Ето кои са най-честите симптоми при Делта варианта на коронавируса

Главоболие, възпалено гърло и хрема са най-често съобщаваните признаци, свързани с индийския вид на ковид, сочи ново проучване във Англия. Страната трябваше да анулира изцяло локдауна на 21 юни. Заради внезапния растеж на новозаразените обаче редица специалисти приканиха за пауза в разхлабването на рестриктивните мерки. Средният брой позитивни проби на седмична база е скочил с близо 50% за последните 7 дни.

Причината е "Делта " разновидността на ковид, който към този момент е доминантен на Острова. При по-младите хора той може да се почувства по-скоро като неприятна простуда, изясняват лекарите. Въпреки че не протича доста зле при тях, те биха могли да бъдат заразни и да изложат на риск живота на други хора, написа Би Би Си. Класическите признаци на COVID-19, за които хората би трябвало да внимават, са:

- кашлица;

- висока температура;

- загуба на аромат или усет.

Въз основа на новите данни от изследването специалистите изясняват, че те към този момент са по-рядко срещани. Промяната наподобява е обвързвана точно с навлизането на "Делта " разновидността, в началото открит в Индия, а в този момент представляващ 90% от случаите на ковид на Острова. Треската остава постоянно срещана като признак, само че загубата на подушване към този момент не се демонстрира в топ 10 на признаците, споделят лекарите. Как да отличим дали е простуда, или ковид?

Умора и изнемощялост

Хората може да си помислят, че са "пипнали " някаква сезонна простуда и да продължат да се срещат с доста хора и по този начин да популяризират вируса. Експертите изясняват, че това значително задълбочава казуса. Въпреки че чувството може да е като за неприятна простуда и за изнемощялост, при такива случаи хората би трябвало да стоят у дома и да си създадат тест за ковид.

Мускулни болки

Изследванията на повече от милион души в Англия, когато английският вид беше преобладаващ, откриха необятен набор от спомагателни признаци, свързани с COVID-19. Втрисане, загуба на вкус, главоболие и мускулни болки бяха най-често свързани с заразяването дружно с класическите признаци. Здравните управляващи разясняват, че има и други признаци, които обаче не значат безусловно ковид и не са причина наложително да се направи тест. Въпреки това обаче, в случай че човек се тормози за здравето си, би трябвало да потърси здравна помощ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР