Главоболие, сърдечни проблеми, безсъние, намалено желание за секс... Една от

...
Главоболие, сърдечни проблеми, безсъние, намалено желание за секс... Една от
Коментари Харесай

Главоболие, безсъние... 6 знака, че сте стресирани

Главоболие, сърдечни проблеми, бодърствуване, понижено предпочитание за секс... Една от най-честите аргументи за появяването на тези проблеми е хроничният стрес.
Всеки от нас изпитва известно напрежение в всекидневието си. В работата, вкъщи, с обичания, с децата... Въпреки че е мъчно да го направляваме изцяло, стресът, в случай че не бъде овладян до някаква степен, може да нанесе съществени провали върху тялото ни. Стресирано ли е вашето тяло, вижте в идващите редове.

Кожни проблеми
Псориазис, акне и други кожни болести могат да бъдат породени вследствие на стрес. Според редица проучвания има директна връзка сред високото равнище на психически стрес и положението на кожата. Дори и да не страдате от гореизброените, не забравяйте, че общото стареене на кожата, появяването на бръчки също до известна степен се дължат на напрежението.

Промяна в телесното тегло
Намирате ли някаква смяна в килограмите ви? Редовният стрес е причина за повишение равнищата на стресовия хормон кортизол. Той е доста значим за стабилизирането на метаболизма на мазнините и въглехидратите, както и за поддържане равнищата на кръвната захар. Когато равнищата на кортизола са повишени, тогава нормално трупаме непотребни килограми, изключително в региона на талията.
Но в някои случаи, стресът и тревогата може да са причина за внезапно намаление на телесното тегло, поради нараснали равнища на адреналин. Този хормон форсира метаболизма, само че забавя екскрецията (най-общо казано отделянето) на мазнините.

Чести настинки
Хроничният стрес има директно въздействие върху защитните сили на организма ни. Имунната ни система става по-малко сензитивна към кортизола, което води до по-сериозно инфектиране в организма, което най-често се демонстрира като настинки.

Проблеми с храносмилането
Според редица проучвания, стресът може да има негативен резултат върху стомашно-чревния тракт. Подуване, газове, болки, гадене... всички те може да се дължат на ежедневния стрес.

Трудно се концентрирате
Как намирате себе си в последно време в работата, когато се постанова да учите, да се концентрирате върху избрани неща? Ако мъчно се фокусирате и мислите за всичко друго, може би би трябвало да спрете за минута и да помислите какво е равнището на напрежение в всекидневието ви. Нервното напрежение е една от водещите аргументи да не може да бъдете съсредоточени.

Загуба на коса
Загубата на коса може да се дължи на редица фактори. Смяна на сезони, фрапантни диети, хормонални нарушавания и... стрес. Ако в последно време сте забелязали, че косата ви пада повече от нормално, помислете по какъв начин да намалите напрежението в всекидневието си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР