Главното управление на разузнаването на украинското Министерство на отбраната е

...
Главното управление на разузнаването на украинското Министерство на отбраната е
Коментари Харесай

WP: Украинското разузнаване е готвило удари срещу „Вагнер“ в Сирия

Главното ръководство на разузнаването на украинското Министерство на защитата е разработвало проекти за удари против съветските сили в Сирия, само че в края на декември президентът Володимир Зеленски е наредил да се приключи работата по тези интервенции. Информацията е от изтеклите в мрежата американски секретни документи, написа The Washington Post.

Посочва се, че се е предвиждало ударите да бъдат нанесени с потребление на безпилотни апарати. От разузнаването са считали, че би трябвало да " стартират с малко " – да се лимитират с нанасяне на удари единствено против наемниците от " Вагнер ".

Предполага се, че посредством такива интервенции украинските военни са желали да принудят Русия да трансферира част от силите си от Украйна в Сирия.

Споменава се също, че украинското разузнаване е разглеждало опцията да бъдат готови членове на Сирийските демократични сили за нанасяне на удари против съветски военни обекти.

Според документите Турция е била в течение на тези полемики и е помолила Украйна да нанася ударите от територии, следени от кюрдските отряди.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР