Главнокомандващият украинските въоръжени сили генерал-полковник Олександър Сирски заяви днес, че

...
Главнокомандващият украинските въоръжени сили генерал-полковник Олександър Сирски заяви днес, че
Коментари Харесай

Сирски отиде на фронта, засилва ефективността на отбраната след загубата на Угледар

Главнокомандващият украинските въоръжени сили генерал-полковник Олександър Сирски съобщи през днешния ден, че е наредил да се укрепи защитата в украинската Донецка област, ден откакто силите на Киев оповестиха, че са се изтеглили от град Угледар, съобщи Ройтерс.

Президентът Володимир Зеленски призна загубата на Угледар, като съобщи, че значимият въпрос е бил извеждането на войските и резервира на човешкия живот.

Назначеният от Москва губернатор на Донецка област Денис Пушилин съобщи, че и двете страни са признали стратегическата значимост на града, като добави, че напъните за възобновяване му ще лишават време.

Руските войски последователно печелят територия в разнообразни елементи на Източна Украйна, макар изненадващото навлизане на Киев на 6 август в съветската Курска област, за което Киев се надяваше, че ще забави настъплението на силите на Москва, отбелязва Ройтерс.

Сирски съобщи в обществените мрежи, че работи на " един от най-горещите фронтови браншове " с 25-а обособена въздушно-десантна бригада " Сечеслав ". Той не даде детайлности за местоположението, само че по принцип бригадата работи на фронта край град Покровск, в Донецка област - регион на засилени съветски набези.



" Докато бях в бригадата, взех редица решения, ориентирани към подсилване на стабилността и успеваемостта на нашата защита ", сподели Сирски.



Използвайки случая, той награди военнослужещите от 25-а обособена Сичеславска въздушно-десантна бригада, които показват устойчивост и професионализъм, унищожавайки окупаторите.



Повече от две години и половина след началото на пълномащабната война украинските войски се намират в отбранителна позиция, показва Ройтерс. Вчера украинските военни оповестиха, че изтеглят войските си от въгледобивния град Угледар - самобитен бастион на украинските войски, ситуиран на рид, който устояваше на двугодишните интензивни съветски офанзиви след нахлуването на силите на Москва в Украйна през 2022 година, отбелязва Ройтерс.

Вчера Оперативно командване " Изток " на украинските въоръжени сили съобщи, че е наредило изтеглянето от Угледар, с цел да се избегне обкръжаването на украинските бойци от съветските войски и да се " запазят персоналния състав и военното съоръжение ". Русия не за първи път употребява тази тактичност, с цел да си обезпечи контрола над украински селища.

" Животът (на войниците) би трябвало да бъде избавен, тъй като те са наши хора, те са жители на Украйна ", сподели Зеленски, пред публицисти по време на визитата в Киев на новия общоприет секретар на НАТО Марк Рюте. " Затова е доста вярно те да могат да се отдръпват и да се спасят ", добави той.

Силите на Москва в този момент имат надзор върху малко над една пета от територията на Украйна. Руският президент Владимир Путин сподели, че главната тактическа цел на Москва е да завземе напълно Донецка и Луганска област.

Руските сили не престават настъплението си на запад в основни точки по протежението на към 150-километровата фронтова линия в Донецка област, като съществена цел остава Покровск - главен логистичен център на силите на Киев.

В сводката за ситуацията на бойното поле, оповестена късно нощес, Генералният щаб на украинските въоръжени сили заяви, че най-ожесточените боеве не престават да се водят по направлението към град Покровск. Според сводката съветските сили са направили 28 офанзиви против украински позиции в това направлението и още 23 офанзиви против близкото село Кураков, отбелязва Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР