Началникът на Кардиологично отделение д-р Николай Андреев и специализантът от

...
Началникът на Кардиологично отделение д-р Николай Андреев и специализантът от
Коментари Харесай

Двама лекари от МБАЛ – Пазарджик гостуваха на ученици в Седмицата на сърцето

Началникът на Кардиологично поделение доктор Николай Андреев и специализантът от Спешно поделение на МБАЛ – Пазарджик доктор Димитър Бакалов бяха посетители на възпитаници от ОУ „ Проф. Иван Батаклиев “ в Пазарджик по време на „ Седмицата на сърцето “. Те се включиха в самодейността на Дружеството на кардиолозите в България (ДКБ), която се осъществя в цялата страна, осведомят от болничното заведение.

Колко значимо е сърцето за всеки човек, научиха учениците от 7 „ б “ клас по време на лекцията на доктор Николай Андреев. На наличен език той изясни на децата значимите неща, свързани с профилактиката на сърдечносъдовите болести, а те от своя страна го зарадваха със специфичен подарък.

Какво е анатомичното устройство на сърцето, по какъв начин то усеща любовта и тъгата и по какъв начин реагира на нашите страсти – това схванаха третокласниците по време на срещата с доктор Димитър Бакалов.

„ Разказах на децата по какъв начин би трябвало да пазим сърцето си с вярна храна и с доброта. Сърцето е основано да ни държи живи, с цел да вършим добрини “, уверен е доктор Бакалов. Той изясни на децата повече за лекарската специалност и какъв брой доста би трябвало да четат и да учат уроците си, с цел да станат и те лекари и да се грижат за здравето на хората.

Разговорът беше завладяващ за децата, които задаваха доста въпроси, а част от тях чуха по какъв начин бие сърцето им посредством стетоскоп.

Д-р Бакалов беше разчувстван от малчуганите, които му подариха огромно алено сърце с обръщение, направено от тях. По този метод третокласниците благодариха на всички лекари, които работят в МБАЛ – Пазарджик, за грижите, които поставят за дребните и огромните пациенти.

„ Ние, учениците от 3 „ а “ и 3 „ б “ клас от ОУ „ Проф. Иван Батаклиев “, ви призоваваме да се грижите за своето здраве и да вземате превантивни ограничения за понижаване на риска от сърдечни болести. Благодарим на всички медици от МБАЛ – Пазарджик! “
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР